bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen

Hoe een investeerder je bedrijf verder kan helpen

Bedrijf verkopen? VADO laat jouw bedrijf gezond verder groeien

Profiteren van kennis, kunde en kapitaal ‘van buiten’. Dát is waarom steeds meer ondernemers er voor kiezen om in zee te gaan met een investeringsmaatschappij. Ze zien in dat het bedrijf verkopen, of gedeeltelijk verkopen, dé manier is om op een beheerste manier te groeien (al dan niet samen met andere bedrijven) en om ook op de lange termijn gezond te blijven.

Video Contour Advanced Systems: Waarde creëren door continu te innoveren
video-Video Contour Advanced Systems: Waarde creëren door continu te innoveren
MKB: steeds meer bedrijfsovernames
Dit zien we door de flinke stijging in het aantal bedrijfsovernames in het MKB. Maar liefst 80 procent van de ondernemers geeft aan een deel van de bedrijfswaarde uit de risicosfeer te willen halen, zo blijkt uit de Bedrijfsovername-Monitor van Marktlink 2021. Investeringsmaatschappijen spelen hierin een steeds belangrijkere rol.

Hoe helpt VADO jou met jouw bedrijf verkopen?

Bij de verkoop van het bedrijf let een investeringsmaatschappij doorgaans op twee aspecten: groeipotentie en de bekwaamheid van het zittende management. Maar tijdens het proces van een bedrijf verkopen zijn de ‘klik’ en het vertrouwen tussen beide partijen minstens zo belangrijk.

Als beide partners dezelfde visie en waarden delen, is de kans een stuk groter dat de zaak verkopen ook op de langere termijn succesvol is. Bij VADO snappen we dat maar al te goed. Pas als beide partijen een goed gevoel hebben bij de bedrijfsoverdracht zetten we de volgende stap.

Door onze bedrijfsgeschiedenis, hebben we een natuurlijke band met de (maak)industrie en techniek. We houden van technische bedrijven en begrijpen de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor medewerkers, leveranciers en klanten. Wij investeren duurzaam voor resultaat op de lange termijn; we gaan niet puur voor de winst op de korte termijn. Wij kijken vanuit onze investeringsfilosofie hoe een bedrijf op de lange termijn op een gezonde solide manier verder kan groeien.

Meerdere scenario’s bespreekbaar

Voor de eventuele overname nemen we uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen en te onderzoeken in hoeverre we bij elkaar passen. Elk scenario is bespreekbaar, want elke bedrijfsovername is uniek. Wij kijken zorgvuldig hoe het nieuwe bedrijf het beste past binnen het VADO-portfolio. Hierbij doorlopen wij gepaste stappen om te garanderen dat alle betrokken partijen tevreden zijn als het gaat om het bedrijf verkopen.

Een succesvolle bedrijfsverkoop start met samenwerken

Sommige overnamekandidaten zijn goed geschikt om als stand alone bedrijf gezond verder te groeien. Een mooi voorbeeld hiervan is Contour Advanced Systems. Contour AS is een innovatieve systemintegrator van mechatronische modules en -systemen. Om haar klanten in de marktsegmenten Energie, Datacenters, Defensie en Intrologistiek nieuwe innovaties te kunnen bieden, werkt ze nauw samen met andere bedrijven. Als systemintegrator is Contour AS bij uitstek in staat om allerlei technologieën aan zich te koppelen en te integreren.

Een ander succesvol voorbeeld is Verhoeven, specialist in complexe product-handling en transportsystemen. Verhoeven is een bedrijf dat stap voor stap gezond is gegroeid. Van een allround machinebouwer naar een wereldwijde aanbieder van totaaloplossingen in diverse specialistische segmenten. Met haar solide buy-and-build strategie is Verhoeven uitgegroeid tot een mondiale topspeler in haar markten.

Andere bedrijven lenen zich dan weer beter om in een samenwerkingsverband met één of meerdere van de VADO-bedrijven een sterker geheel te vormen. Zodat ze met elkaar een waardevolle partner vormen voor opdrachtgevers. Een voorbeeld binnen onze eigen portefeuille van een dergelijk buy-and-build strategie is Anvil Industries, een sterk samenwerkingsverband in mechanische bewerkingen.

Jouw bedrijf verkopen? Wij helpen jou verder!

Wil jij daarom meer weten over de overname van het familie bedrijf of andere mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames in het MKB? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer een nadere kennismaking. Of lees meer over de bedrijven waarin VADO succesvol investeert.

Laden ...
  • "De langetermijnvisie van VADO, de toegankelijkheid om te sparren en de openheid voor strategische visies creëren een prettige samenwerking en vormen de basis voor een gezamenlijk succes."

    Peter RuttenAlgemeen directeurEMD Tooling
    Bekijk participatie
    image-2210