Manager and Female Engineer in the Factory Disscusing Project

VADO: Langetermijn-investeerder

Investeren voor de lange termijn: wat betekent dat?

Hoe investeringsmaatschappij VADO lange termijn groei realiseert

VADO is een lange termijn investeringsmaatschappij met een heldere visie op ondernemen. Duurzame groei creëer je namelijk niet van vandaag op morgen. Tijd is hierin van essentieel belang. Daarom gaat de lange termijn vóór de snelle winst voor ons als investeringsmaatschappij, dat is onze filosofie. Samen met de bedrijven waarin we investeren stippelen we een pad uit naar duurzame groei en voeren die uit. Diverse bedrijven uit onze portfolio behoren niet voor niets al ruim 20 jaar tot de VADO familie.

Bekijk hier de video: CMC, Ondernemen met VADO.

video-

Hoe onze investeringsmaatschappij zorgt voor robuuste winst

Die focus op de lange termijn heeft alles te maken met onze achtergrond. VADO is door de familie Van Doorne opgericht. Na de verkoop van de DAF-bedrijven in de jaren zeventig en tachtig is VADO zich sterk gaan richten op investeringen in de maakindustrie. Deze historische wortels binnen het familiebedrijf DAF hebben ons geleerd dat juist de focus op de lange termijn uiteindelijk de meest robuuste winst oplevert.

Slimme oplossingen voor complexe vraagstukken

Vanuit diezelfde achtergrond houden we bij VADO van slimme oplossingen voor complexe vraagstukken, met toegevoegde waarde voor mens en maatschappij. Niet voor niets heeft onze investeringsmaatschappij een voorkeur voor investeringen in innovatieve en technische bedrijven in de maakindustrie.  Bedrijven met een omzet van 5 tot 50 miljoen euro. Groot genoeg om een professionele en bepalende speler in een niche te zijn; klein genoeg om snel en flexibel te reageren op kansen en ontwikkelingen en via korte lijnen snel beslissingen te nemen.

De MKB-omvang van het bedrijf brengt met zich mee dat de verkoper en aandeelhouder van het bedrijf vaak tevens directeur is, de DGA. Wij vinden het fijn als de DGA na verkoop nog een aantal jaren aan boord wil blijven. Maar het komt ook voor dat meteen na verkoop een nieuwe directeur gevonden moet worden omdat de verkopende DGA andere dingen wil gaan doen. 

Ruimte voor ondernemerschap binnen onze investeringsmaatschappij

Wij hechten veel waarde aan ondernemerschap. Vanuit onze geschiedenis begrijpen we de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor medewerkers, leveranciers en klanten. Bedrijven bieden we de ruimte en de ondersteuning om te ondernemen. Door te sparren, door mee te denken over de strategie en met gerichte investeringen. De bedrijven waarin we investeren krijgen de ruimte om gezond verder te groeien, door innovaties en overnames. Daarbij investeren wij als investeringsbedrijf zelf mee. Vanuit een solide financiële basis.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij als investeringsmaatschappij bieden rondom bedrijfsovernames en langetermijninvesteringen in het MKB? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking. 

Laden ...
  • “Met VADO heeft Rols Machineonderdelen al meer dan 20 jaar een aandeelhouder die aandacht en ruimte geeft aan onze business plannen. Deze lange termijn visie geeft ons een sterke uitgangspositie.”

    Jack VromansDirecteurRols Machineonderdelen
    Bekijk participatie
    Jack Vromans