Verhoeven Focus Lasrobot

Investeringsfocus

Op bedrijven in de maakindustrie

Onze focus ligt op bedrijven in de maakindustrie

VADO investeert in maakbedrijven waar techniek alom aanwezig is. Vakmanschap speelt een cruciale rol en de ontwikkeling van medewerkers en organisatie krijgt veel aandacht. De sfeer is er vaak informeel en collegiaal en iedereen voelt zich onderdeel van het team, van “de familie”. We streven naar een match tussen de mensen en cultuur van het bedrijf en die van VADO. Onze oorsprong ligt in Brabant, maar inmiddels is ons speelveld Nederland en Vlaanderen.

Bedrijven van MKB-omvang

De omzet van de bedrijven waarin we investeren ligt meestal in de range van 5 tot 50 miljoen euro. Groot genoeg om een professionele en bepalende speler in een niche te zijn. Klein genoeg om snel en flexibel te reageren op kansen en ontwikkelingen en via korte lijnen snel beslissingen te nemen.

De verkoper? Vaak de DGA

De MKB-omvang van het bedrijf brengt met zich mee dat de verkoper en aandeelhouder van het bedrijf vaak tevens directeur is, de DGA. Wij vinden het fijn als de DGA na verkoop nog een aantal jaren aan boord wil blijven. Maar het komt ook voor dat meteen na verkoop een nieuwe directeur gevonden moet worden omdat de verkopende DGA andere dingen wil gaan doen.

De meerwaarde van VADO, wat kunnen we toevoegen

De mensen bij VADO hebben ervaring in en kennis van de maakindustrie. Dat betekent dat VADO zich gemakkelijk kan verplaatsen in de typische kansen en vraagstukken van een maakbedrijf. Graag sparren we met het management van een bedrijf over een verandering van strategie, aanpassing van de organisatie, investeringen in R&D of productiemiddelen. Ook het uitbouwen van een bedrijf door overnames komt regelmatig voor, zoals door het implementeren van een buy & build strategie. Eindmarkten van onze huidige bedrijven zijn bijvoorbeeld semicon, medical, analytical, pharma, food, transport, defensie en intra-logistiek. Bedrijven die deze of andere structureel groeiende eindmarkten bedienen vinden wij extra interessant.