familiebedrijf verkopen

Familiebedrijf overnemen?

VADO werkt met jou toe naar een gezonde bedrijfsgroei

Een familiebedrijf overnemen vraagt om een bijzondere aanpak

Familiebedrijven zijn de stille motoren van onze samenleving en hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Als betrouwbare en betrokken partner binnen hun eigen regio zetten zij de binding met het personeel en de passie voor het vak voorop. Dat is wat het familiebedrijf overnemen een zorgvuldige kwestie maakt. Een partner die dit belang herkent en versterkt is essentieel.

Een familiebedrijf overnemen doet VADO als geen ander
Vanuit onze praktische achtergrond begrijpen we de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor medewerkers, leveranciers en klanten. Deze gezamenlijke waarde creëert een wederzijdse binding als het gaat om een familiebedrijf overnemen. De emoties die komen kijken bij het overnameproces kunnen moeilijk zijn. Bij VADO begrijpen we dat want we zijn zelf immers een familiebedrijf. Ons wederzijdse begrip hiervoor reflecteert dan ook op onze handelswijze: persoonlijk, duurzaam en efficiënt.
video-Een familiebedrijf overnemen doet VADO als geen ander
Bekijk hier de video: Lacom, Ondernemen met VADO

Het familiebedrijf als centraal uitgangspunt

Een familiebedrijf overnemen gebeurt stapsgewijs, samen met de ondernemer. Als er een potentiële overnamekandidaat in beeld is, kijken wij of er sprake is van een match. Een beduidende factor hierin is het kennismakingsproces. Alles wat nodig is voor een vruchtbare samenwerking, wordt zorgvuldig afgewogen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goed gevoel bij beide partijen en hoe dit bedrijf past binnen het VADO-portfolio.

Sommige overnamekandidaten zijn goed geschikt om als stand alone bedrijf gezond verder te groeien. Een succesvol voorbeeld hiervan is Verhoeven, specialist in complexe product-handling en transportsystemen. Hierbij richten wij ons niet op korte termijn resultaat, maar een lange termijn strategie. Zo realiseren we een gezonde en duurzame groei.

Bedrijfsovernames leiden tot succes door vertrouwen

Vanuit onze eigen geschiedenis, hebben wij een natuurlijke band met de (maak)industrie én met familiebedrijven. Niet voor niets investeren we graag in mooie, technische (familie)bedrijven. 

Een mooi voorbeeld van een succesvolle overname is LACOM. In 2019 werden de activiteiten van Kluitmans en TCE eind 2019 geïntegreerd  binnen Lacom Cranes & Services. Door het snelle handelen van VADO was het mogelijk om binnen 4 maanden de productie en verkoop van een eigen lijn verrijdbare autolaadkranen te realiseren. Een goed voorbeeld van écht ondernemen waarbij onze investeringsmaatschappij een toegevoegde waarde biedt.

Een overname van het familiebedrijf start bij VADO

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames binnen familiebedrijven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer een nadere kennismaking. Of lees de verhalen van Lacom of onze andere bedrijven.

Laden ...
  • “Ik ben met Lacom in 1989 gestart en heb het bedrijf ontwikkeld tot een allround machine fabriek waar spreiding centraal staat. Vandaag de dag, met VADO als aandeelhouder, kan ik het bedrijf runnen met meer advies en ondersteuning op financieel vlak. Een mooi voorbeeld is de start van Lacom Cranes en Supplies eind 2019. Met name door een snelle actie vanuit het Lacom-team en met behulp van de mensen bij VADO hebben we in minder dan 4 maanden tijd de productie en verkoop van een eigen lijn autolaadkranen opgezet. Dat is echt ondernemen, honderd procent!”

    Driek LammersAlgemeen directeurLacom
    Bekijk participatie
    Driek Lammers