Ondernemerschap

Investeren in ondernemen

VADO: Ruim baan voor ondernemerschap

Kansen zien, kansen benutten, en daarmee waarde creëren voor mens en maatschappij: goed ondernemerschap vormt de basis voor elk succesvol bedrijf. Bij VADO begrijpen we dat als geen ander. Wij bieden ruimte aan ondernemers. Niet voor niets richten we ons als investeerder niet alleen op de korte, maar juist ook op de lange termijn. We gaan niet voor de snelle winst, maar kijken vooral hoe een bedrijf op de lange termijn op een gezonde en solide manier verder kan groeien. De bedrijven waarin we investeren krijgen daarbij van ons de ruimte om te ondernemen en gezond verder te groeien door innovaties en overnames. Tegelijkertijd ondersteunen we bedrijven door te sparren en door mee te denken over de strategie. Ook beschikken we over een netwerk van vertrouwde specialisten die op specifieke onderwerpen kunnen ondersteunen. Het doel: vanuit wederzijds vertrouwen komen tot duurzame groei op de lange termijn.

Solide financiële basis
VADO investeert graag in ondernemen, vanuit een solide financiële basis die onze bedrijven de mogelijkheid biedt om gezond te groeien. Vaak gaat een bedrijfsovername ook gepaard met een management buy-in/management buy-out. Als ondernemer blijf je actief in de leiding van de onderneming, terwijl VADO je op de achtergrond dient van advies. Bekijk hier de video: Pekago, Ondernemen met VADO
video-Solide financiële basis
Waarom kiezen voor VADO als investeerder?
Ons enthousiasme voor ondernemerschap vloeit voort uit onze eigen geschiedenis. Onze wortels liggen namelijk in een oer-Hollands maakbedrijf: DAF. Na de verkoop van de DAF-bedrijven, in de jaren zeventig en tachtig, besloot de familie Van Doorne de investeringsmaatschappij VADO op te richten.
Ondernemerschap en de liefde voor techniek en technologie zitten daarmee diep verweven in ons DNA. We weten hoe het is om een (maak)bedrijf te beginnen en stap voor stap uit te bouwen. En we begrijpen de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor je medewerkers, leveranciers en klanten.

We spreken de taal van de ondernemer

Dit zie je ook terug in de samenstelling en werkwijze van ons investeringsteam. Dat zijn specialisten met een gedegen achtergrond in de (maak)industrie en met grondige kennis van wat ondernemerschap precies inhoudt. Mensen die de taal van de ondernemer spreken en als geen ander begrijpen wat het is om verantwoordelijk te zijn voor een bedrijf en de mensen die er werken.

Gedeelde visie, gedeelde waarden

Als lange-termijninvesteerder bouwen we graag een hechte band op met de maakbedrijven waarin we investeren en werken we vanuit wederzijds vertrouwen en respect. Vóór een eventuele bedrijfsovername nemen we daarom uitgebreid te tijd om elkaar eerst te leren kennen en te onderzoeken in hoeverre we bij elkaar passen. In hoeverre stemmen onze visie en onze kernwaarden overeen? Wat zijn de plannen van de DGA na de overname? Pas als beide partijen een goed gevoel hebben bij de bedrijfsoverdracht zetten we de volgende stap.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames en de ruimte die we daarbij bieden voor ondernemerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer een nadere kennismaking. Of lees de verhalen van Pekago Covering Technology, Contour Advanced Systems of Meller.

Laden ...
  • "Ik zit hier als directeur alsof het mijn eigen organisatie is. Ik vind het een optimale manier van samenwerken. VADO is niet van het ingrijpen met een korte horizon, maar zij richten zich op de lange termijn. Zij stellen de vraag of je de weg die je hebt uitgezet, ook daadwerkelijk bewandelt. Die ruimte krijg je bij VADO. Dat betekent dat je echt kunt ondernemen."

    Marcel VerbeekAlgemeen directeurPekago Covering Technology
    Bekijk participatie
    image-724