Lacom Budel

Ondernemerschap

Investeren in ondernemen

VADO biedt ruim baan voor ondernemerschap

Kansen zien, kansen benutten en daarmee waarde creëren voor mens en maatschappij. Goed ondernemerschap vormt de basis voor elk succesvol bedrijf. Bij VADO begrijpen we dat als geen ander. Wij bieden ruimte aan ondernemers. We gaan niet voor de snelle winst, maar kijken ook naar de lange termijn. Hoe een bedrijf op een gezonde en solide manier verder kan groeien. Hierin staan ondernemerschap en duurzaam ondernemen centraal.

De bedrijven waarin we investeren krijgen daarbij van ons de ruimte om te ondernemen en gezond verder te groeien door innovaties en overnames. Tegelijkertijd ondersteunen we bedrijven door te sparren en door mee te denken over de strategie. Ook beschikken we over een netwerk van vertrouwde specialisten die op specifieke onderwerpen ondersteuning aanbieden. Het doel: vanuit wederzijds vertrouwen komen tot duurzame groei op de lange termijn.

Solide financiële basis
VADO investeert graag in duurzaam ondernemen vanuit een solide financiële basis die onze bedrijven de mogelijkheid biedt om gezond te groeien. Vaak gaat een bedrijfsovername ook gepaard met een management buy-in/management buy-out. Als ondernemer blijf je actief in de leiding van de onderneming, terwijl VADO je op de achtergrond dient van advies.

Bekijk hier de video: Pekago, Ondernemen met VADO

video-Solide financiële basis
Ons enthousiasme voor ondernemerschap
Waar ons enthousiasme voor ondernemerschap vandaan komt? Onze geschiedenis ligt binnen de oer-Hollandse maakindustrie: DAF. VADO is door de familie Van Doorne opgericht. Na de verkoop van de DAF-bedrijven in de jaren zeventig en tachtig is VADO zich sterk gaan richten op investeringen in de maakindustrie.

Bij VADO zijn de liefde voor techniek en technologie diep verweven in ons DNA. We weten hoe het is om een (maak)bedrijf te beginnen en stap voor stap uit te bouwen. En we begrijpen de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor je medewerkers, leveranciers en klanten.

We spreken de taal van ondernemerschap

Dit zie je ook terug in de samenstelling en werkwijze van ons investeringsteam. Specialisten met een gedegen achtergrond in de maakindustrie die bezitten over grondige kennis van wat ondernemerschap precies inhoudt. Mensen die de taal van de ondernemer spreken en als geen ander begrijpen wat het is om verantwoordelijk te zijn voor een bedrijf en de mensen die er werken.

Gedeelde visie, gedeelde waarden

Als lange termijn investeerder bouwen we graag een hechte band op met de maakbedrijven waarin we investeren en werken we vanuit wederzijds vertrouwen en respect. Vóór er sprake is van een bedrijf verkopen nemen we daarom uitgebreid te tijd om elkaar eerst te leren kennen en te onderzoeken in hoeverre we bij elkaar passen. Pas als beide partijen een goed gevoel hebben bij de bedrijfsoverdracht zetten we de volgende stap.

Meer weten over onze passie voor ondernemerschap?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames en de ruimte die we daarbij bieden voor  duurzaam ondernemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer een nadere kennismaking. 

Laden ...
  • "Ik zit hier als directeur alsof het mijn eigen organisatie is. Ik vind het een optimale manier van samenwerken. VADO is niet van het ingrijpen met een korte horizon, maar zij richten zich op de lange termijn. Zij stellen de vraag of je de weg die je hebt uitgezet, ook daadwerkelijk bewandelt. Die ruimte krijg je bij VADO. Dat betekent dat je echt kunt ondernemen."

    Marcel VerbeekAlgemeen directeurPekago Covering Technology
    Bekijk participatie
    Marcel Verbeek