Combimaster Higenic light

Dutch Thermal Engineering

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijfsarchief
Activiteiten
Specialistische dienstverlener in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole.
Cluster
Machine- en Apparatenbouw
VADO deelneming sinds
2023 - heden
Website

Dutch Thermal Engineering (DTE) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole.

 

DTE is in 1984 opgericht als handelsonderneming in luchtkanalen en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde leverancier voor OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) in diverse industrieën zoals de verpakkings- en foodindustrie, biogascentrales, grafische, kunststof- en lasindustrie, scheepvaart en offshore. DTE is sterk in klantspecifieke oplossingen waarbij robuuste kwaliteit (RVS-uitvoeringen) en speciaal maatwerk worden gevraagd en is uitgerust om die in ieder formaat en gewenst volume te produceren. De onderneming ontwikkelt en produceert koel-, verwarming- en tempereerinstallaties van 1 tot 2000 kW. DTE levert haar installaties vaak op basis van klantspecifieke kenmerken en conform eisen zoals ATEX, CSA/UL en alle verdere mogelijke richtlijnen. DTE, gevestigd in Gaanderen, heeft een omzet van ruim € 10 miljoen en circa 60 medewerkers in dienst.

Rationale investering VADO

VADO richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie die met name actief zijn in de marktsegmenten hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en energie & energietransitie. Met de overname van DTE breidt VADO haar activiteiten uit in die betreffende marktsegmenten. DTE is een gezond bedrijf, met onderscheidende kwaliteiten op het gebied van engineering en productie en bovendien is ze werkzaam in dezelfde groeimarkten als een flink aantal van onze andere deelnemingen. Verschillende van de VADO-deelnemingen werken ook al langer samen met DTE. Met elkaar beschikken de VADO-bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau te ondersteunen. De overname van DTE creëert mogelijkheden voor verdere samenwerking en uitbreiding van onze integrale dienstverlening aan opdrachtgevers.”

Voor meer informatie over DTE of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO, Martijn Utermark via m.utermark@vado.nl.

Laden ...
  • “DTE heeft de afgelopen jaren een sterke en gezonde groei doorgemaakt. Onze ondernemingsgeest gedijt goed binnen de VADO-cultuur, waar zelfstandigheid en executie goed samengaan met de lange termijn support en met focus op waardegroei voor mens, markt en maatschappij".

    Martin BrilAlgemeen directeurDutch Thermal Engineering
    Lees meer
    image-2510

Andere bedrijven uit dit cluster

Orangeworks production lines Food industry
Machine- en Apparatenbouw
Orangeworks

Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van gerenommeerde FMCG-producenten wereldwijd. Maatwerkoplossingen voor de productie van zoetwaren,…

VADO participaties
Machine- en Apparatenbouw
Verhoeven

Specialist in interne handling- en transportsystemen en turnkey oplossingen voor de industriële bakkersmarkt

EMD Tooling
Machine- en Apparatenbouw
EMD Tooling

Specialistische leverancier van hoogwaardige industriële gereedschappen

Winterwarm
Machine- en Apparatenbouw
Winterwarm

Specialist in duurzame verwarmings- en verlichtingsoplossingen voor bedrijfsmatige omgevingen