Werkwijze

Werkwijze

Alles begint met een persoonlijke klik

VADO heeft een lange-termijn visie

VADO investeert in een bedrijf om dat verder te laten groeien. Anders dan investeerders met een fonds-structuur en die het bedrijf na enkele jaren weer moeten verkopen, is VADO een investeringsmaatschappij voor de lange termijn en is er dus geen exit-druk. Juist daarom vinden we het belangrijk dat er een goede aansluiting is bij onze focus, cultuur en ondernemerschap. Dat biedt namelijk het beste fundament om met elkaar de route naar de toekomst uit te stippelen en samen te bouwen aan succes en waardecreatie.

Kennismaken met een kop koffie
Het begint met een afspraak om kennis te maken en samen een kop koffie te drinken. Een ondernemer verkoopt een bedrijf het liefst aan een investeerder die daar met respect mee omgaat en het bedrijf ook op de lange termijn verder wil laten groeien. In een eerste gesprek voel je vaak al aan of er een match is. Een vervolgstap is dat we de ondernemer in contact brengen met (de mensen in) onze bedrijven zodat hij zich een beeld kan vormen van de samenwerking met VADO.
Begrijpen wat de persoonlijke ambitie en plannen voor het bedrijf zijn
Wij willen graag weten wat de persoonlijke ambitie van de ondernemer is en wat de plannen voor het bedrijf zijn. Idealiter sluit dit aan bij onze plannen en we denken graag mee over de manier waarop wij deze kunnen realiseren.

Met de bedrijven waarin we investeren kijken we samen hoe het bedrijf zich het beste kan ontwikkelen

Daarbij kan VADO helpen, bijvoorbeeld door de inbreng van kapitaal, het helpen bij investeringsbeslissingen of door het inbrengen van specifieke expertises die we binnen onze groep beschikbaar hebben. Het eigen karakter van het bedrijf is daarbij te allen tijde leidend. Wij werken op basis van vertrouwen, respect en openheid.

VADO heeft een solide financiële basis die onze bedrijven de mogelijkheid biedt om te groeien

Groeifinanciering is mogelijk. De betrouwbaarheid en goede reputatie van VADO draagt vaak bij aan het verstevigen van de relatie met externe partijen als banken, leveranciers en klanten.

Laden ...
 • “Met VADO heeft Rols Machineonderdelen al meer dan 20 jaar een aandeelhouder die aandacht en ruimte geeft aan onze business plannen. Deze lange termijn visie geeft ons een sterke uitgangspositie.”

  Jack VromansDirecteurRols Machineonderdelen
  Bekijk participatie
  Jack Vromans
 • “Een ideale situatie. We krijgen de ruimte en vrijheid om binnen de VADO-organisatie zelfstandig te ondernemen en onze eigen identiteit te behouden, waardoor het familiekarakter van ons bedrijf bewaard blijft!”

  Hans StoopAlgemeen directeurVerhoeven
  Bekijk participatie
  Directie Verhoeven
 • “Winterwarm is een hecht team dat met elkaar jaar in jaar uit fantastische bedrijfsresultaten neerzet. Dit door trouwe en betrokken medewerkers. De laatste jaren is sterk geïnvesteerd in nieuwe innovatieve producten zodat we ook met vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. VADO geeft, als grootste aandeelhouder,  het management de vrijheid om te blijven ondernemen en te blijven investeren in Research en Development. Hierdoor hebben we kunnen uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande fabrikanten van luchtverwarmingsapparatuur in Europa.“

  Bart LoomanAlgemeen directeurWinterwarm
  Bekijk participatie
  bart_winterwarm
 • “Meller Flow Trans Limited has been under the ownership of VADO since 2005. I have no hesitation in saying that they have been the most open minded and supportive shareholder throughout my own 28 years with the business. This has been demonstrated by the unparalleled growth of our UK business whilst under VADO ownership.”

  Mark Allcock Managing DirectorMeller
  Bekijk participatie
  mark allcock
 • "Ik zit hier als directeur alsof het mijn eigen organisatie is. Ik vind het een optimale manier van samenwerken. VADO is niet van het ingrijpen met een korte horizon, maar zij richten zich op de lange termijn. Zij stellen de vraag of je de weg die je hebt uitgezet, ook daadwerkelijk bewandelt. Die ruimte krijg je bij VADO. Dat betekent dat je echt kunt ondernemen."

  Marcel VerbeekAlgemeen directeurPekago Covering Technology
  Bekijk participatie
  Marcel Verbeek