Vado Banner

Over VADO

Het DNA van het familiebedrijf

Rijke industriële herkomst

VADO is een Nederlandse investeringsmaatschappij die door de familie Van Doorne is opgericht. Na de verkoop van de DAF-bedrijven in de jaren zeventig en tachtig is VADO zich sterk gaan richten op investeringen in de maakindustrie. De eigenheid van het familiebedrijf, het ondernemerschap en de interesse in techniek en innovatie vinden we ook vandaag nog terug bij VADO. Nog steeds richten we ons op maakbedrijven met een hart voor techniek. Innovatieve ondernemers die met de voeten stevig op de grond en de blik gericht op de toekomst, waarde leveren aan mens en maatschappij. De actie is vandaag maar het perspectief is altijd de lange termijn. Diverse van de portfolio-bedrijven behoren al ruim twintig jaar tot de VADO familie.

De juiste eindmarkten bepalen het succes

Vandaag de dag bestaat VADO uit een klein team met veel industriële ervaring dat, vanuit Eindhoven, een portfolio van circa twintig maakbedrijven beheert. Altijd nieuwsgierig om nieuwe bedrijven en ondernemers te leren kennen is men permanent op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden.
Naast aandeelhouder in dit portfolio van bedrijven is VADO al sinds jaar en dag aandeelhouder van MCB; Metaal Compagnie Brabant. Samen met twee andere families, die MCB meer dan tachtig jaar geleden hebben opgericht, is VADO nog altijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen van deze marktleider in de metaalgroothandel.

Lees hier meer over VADO en MCB

Het VADO portfolio bestaat uit drie clusters van bedrijven

Cluster Toeleverbedrijven Metaal & Kunststof
De toeleverbedrijven ontwikkelen en produceren componenten en modules voor toonaangevende OEM’s en spelers in diverse eindmarkten. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, de zogenaamde “operational excellence” zijn van groot belang en state-of-the-art productietechnologie is cruciaal. Vaak zijn deze bedrijven kapitaalintensief vanwege de forse investeringen in productiemachines, matrijzen en fabriekshallen.

Cluster Machine- en Apparatenbouw
Bedrijven die complexe en hoogwaardige systemen en producten maken. Innovatie bepaalt het onderscheidend vermogen van deze producten en een diep begrip van de eindmarkt en klantenwensen is van belang. De engineeringfunctie is allesbepalend en deze bedrijven zijn dan ook vaak erg kennisintensief.

Cluster Specialistische bedrijven
Deze bedrijven hebben vaak een unieke expertise, deskundigheid of technologie waarmee ze marktleiderschap in een niche weten te realiseren. Idealiter spelen bedrijven in deze cluster in op strategische industriële ontwikkelingen, denk aan voorbeelden zoals duurzaamheid, energietransitie, industrie 4.0, 3D-printen en robotisering.

Missie

VADO draagt bij aan een gezonde en vernieuwende Nederlandse maakindustrie door te investeren in bedrijven en initiatieven die met hun innovatieve oplossingen een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan mens en maatschappij. Wij hechten veel waarde aan ondernemerschap, innovatie en samenwerking. Wij werken vanuit onze visie als lange termijn investeerder aan gezonde duurzame groei.

Kernwaarden

Betrokken en met respect

We zijn betrokken en oprecht geïnteresseerd zonder dat het benauwend wordt: we geven ruimte, houden elkaar scherp en staan waar nodig met raad en daad terzijde.

Samen bouwen en groeien

De lange termijn gaat bij ons voor de snelle winst. Samen stippelen we een pad uit naar duurzame groei en voeren die uit.

Nuchter ondernemen

Met elkaar een bedrijf op- en uitbouwen: een kwestie van aanpakken, met beide benen op de grond.

Innoveren met toegevoegde waarde

Bedrijven met een hart voor techniek, daar houden wij van. Slimme oplossingen voor complexe vraagstukken, met toegevoegde waarde voor mens en maatschappij.

Solide en betrouwbaar

We zijn een sterke, betrouwbare partner en hebben een solide financiële basis die onze bedrijven de mogelijkheden biedt om gezond te groeien.

Laden ...
 • "Job Precision is al meer dan 30 jaar onderdeel van VADO. We zijn sinds 2017 onderdeel van Anvil Industries waarmee we een zeer nauwe samenwerking hebben. Onze specialisatie is het vervaardigen van precisieonderdelen. De kracht van Job Precision is het in huis hebben van meerdere verspanende bewerkingen zoals draad- en zinkvonken, frezen, slijpen en draaien. Hierdoor hebben we een sterke marktpositie kunnen opbouwen."

  Hans BakkerAlgemeen DirecteurJob Precision
  Bekijk participatie
  Hans Bakker
 • “Ik ben met Lacom in 1989 gestart en heb het bedrijf ontwikkeld tot een allround machine fabriek waar spreiding centraal staat. Vandaag de dag, met VADO als aandeelhouder, kan ik het bedrijf runnen met meer advies en ondersteuning op financieel vlak. Een mooi voorbeeld is de start van Lacom Cranes en Supplies eind 2019. Met name door een snelle actie vanuit het Lacom-team en met behulp van de mensen bij VADO hebben we in minder dan 4 maanden tijd de productie en verkoop van een eigen lijn autolaadkranen opgezet. Dat is echt ondernemen, honderd procent!”

  Driek LammersAlgemeen directeurLacom
  Bekijk participatie
  Driek Lammers
 • "Bij Anvil Industries staan de belangen van de bedrijven voorop en willen we door onderlinge samenwerking als partner gezien worden bij OEM-klanten. Dit doen we door als groep een hoge toegevoegde waarde te kunnen leveren. Samenwerking op basis van een open en directe houding en van elkaars sterke punten gebruik maken, daar ligt onze kracht."

  Twan BussersDirecteurJansen Machining Technology
  Bekijk participatie
  Twan Bussers
 • "De langetermijnvisie van VADO, de toegankelijkheid om te sparren en de openheid voor strategische visies creëren een prettige samenwerking en vormen de basis voor een gezamenlijk succes."

  Peter RuttenAlgemeen directeurEMD Tooling
  Bekijk participatie
  image-2210
 • “De passie voor mooie techniek bij alle medewerkers in ons hele bedrijf is heel duidelijk zichtbaar en ook voelbaar voor onze klanten en spreken hiervoor vaak hun waardering uit. Dat maakt me trots.”

  Hans de KamAlgemeen DirecteurDiesel Büchli
  Bekijk participatie
  Hans de kam