CAS

Contour Advanced Systems

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijfsarchief
Activiteiten
Systemintegrator van mechatronische modules en -systemen
Cluster
Metaal/Kunststof
VADO deelneming sinds
2001 - heden

Contour Advanced Systems (CAS) is een systeem integrator en produceert mechatronische modules en systemen, zoals logistieke afhandelings-systemen voor pakketdistributie, speciale voertuigen (mobiele laboratoria), containersystemen voor mobiele datacenters en luchtbegeleidingsunits voor defensie.

CAS produceert ook diverse soorten mobiele batterijen van draagbaar tot aan containersystemen en biedt hiermee oplossingen in de energietransitie. Ook de service en het onderhoud van al deze systemen worden uitgevoerd. Contour beschikt over een eigen engineeringsafdeling en is ISO (ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004) en VCA gecertificeerd.

Contour heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld en maakt samen met Contour Covering Technology en INNCLOSE onderdeel uit van de Contour Group. Bij de onderneming werken ca 40 medewerkers.

Rationale investering VADO

De Contour bedrijven hebben een achtergrond in plaatwerk; daaraan heeft Contour Advanced Systems haar specialismen toegevoegd en zich ontwikkeld tot een sterke speler op een aantal hoogwaardige deelmarkten: defensie, data, infralogistiek en energie. Daar worden, op klantspecificatie, eindproducten gemaakt die vaak mobiel zijn en zelfvoorzienend op het gebied van energie, lucht, koeling en IT-infrastructuur.

Voor meer informatie over Contour of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO, Eric Liebers via e.liebers@vado.nl.

Laden ...
  • "Contour Advanced Systems is een high end system integrator die flexibiliteit, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel heeft. De samenwerking onder de vlag van VADO biedt de mogelijkheid om complete systemen vanuit de groep aan te bieden, waarbij de complete supply chain voor een groot deel in eigen hand kan worden gehouden. Met de ondersteuning van VADO als aandeelhouder zijn we in staat om verdere groei te bewerkstelligen waarbij we grote internationale accounts kunnen bedienen en een leidende rol kunnen spelen in nieuwe innovaties."

    Eric KlaassenAlgemeen DirecteurContour Advanced Systems
    Eric Klaassen

Andere bedrijven uit dit cluster

VADO participaties
Machine- en Apparatenbouw
Verhoeven

Specialist in interne handling- en transportsystemen en turnkey oplossingen voor de industriële bakkersmarkt

Winterwarm
Machine- en Apparatenbouw
Winterwarm

Producent van verwarmingssystemen voor industriële en agrarische toepassingen

EMD Tooling
Machine- en Apparatenbouw
EMD Tooling

Specialistische leverancier van hoogwaardige industriële gereedschappen