Airmatics Engineer

Video CMC - Investeren in de lange termijn

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Investeren in de lange termijn

Hoe krijg je in een relatieve traditionele industrie aandacht voor nieuwe technologieën? Die je niet alleen helpen om efficiënter te produceren, maar die ook andere voordelen opleveren? Zeker in een tijd waarin de ‘Green Deal’ in Europa steeds meer aandacht vraagt en oproept tot snellere resultaten, zijn dat flinke uitdagingen. Binnen ons portfolio van VADO-bedrijven hebben we daarvoor een aansprekend voorbeeld. Onze Belgische deelneming CMC (Compressor and Machine Controls) zorgt namelijk voor intelligente oplossingen voor compressoren waardoor het energiegebruik tot wel zo’n 30% kan verminderen en de uptime kan worden verbeterd. VADO is al sinds 1999 aandeelhouder van CMC en is trots op de ontwikkeling die haar innovatieve deelneming doormaakt. Een vooruitstrevend bedrijf dat met haar technologisch geavanceerde oplossingen meer realiseert dan alleen efficiëntieverbeteringen.

Technologisch geavanceerde oplossingen

Frank Deschuytere, CEO van CMC, voelt zich verantwoordelijk om aan deze op het eerste oog uiteenlopende doelstellingen een wezenlijke bijdrage te leveren: “Klanten moeten hun gedrag veranderen. Net als binnen VADO, voelen wij de verantwoordelijkheid om de wereld een beetje beter achter te laten voor de volgende generaties. Als we dan door slimme IoT-oplossingen ervoor kunnen zorgen dat we zowel de betrouwbaarheid van apparaten kunnen verbeteren als de CO2-uitstoot kunnen verminderen, zijn we op de goede weg. Dan verbeteren we zowel de ecologische footprint als de productiviteit van de onderneming. Een echte win-win situatie.”

VADO heeft een open tijdhorizon

Bij VADO kijken we met het oog op de langere termijn hoe een bedrijf op een gezonde manier verder kan groeien. We werken daarom niet met een fondsstructuur en hebben dus ook geen vastomlijnde tijdshorizon voor verkoop. Diverse van onze bedrijven, zoals CMC, Rols Machineonderdelen of Winterwarm hebben we al 20 jaar en langer in portefeuille. Vaak werken investeerders met een fondsstructuur en hanteren een tijdshorizon van bijvoorbeeld 5 á 7 jaar. Dat is een andere aanpak en vraagt ook een andere vorm van samenwerking tussen investeerder en onderneming. Wij gaan met de ondernemingen waarin we investeren een langjarige relatie aan, op basis van vertrouwen en wederzijds respect. Lees er meer over VADO als investeringsmaatschappij voor de lange termijn: wat betekent dat?