Winterwarm

Winterwarm

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijfsarchief
Activiteiten
Producent van verwarmings- systemen voor industriële en agrarische toepassingen
Cluster
Machine- en Apparatenbouw
VADO deelneming sinds
1996 - heden

Winterwarm B.V. is al meer dan 80 jaar toonaangevend fabrikant van diverse verwarmingssystemen voor industriële en agrarische toepassingen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van direct gasgestookte luchtverwarming maar levert ook indirect gestookte luchtverwarmers, elektrische luchtverwarmers, luchtgordijnen en circulatie units. Voor gasloze locaties biedt Winterwarm met de elektrische heaters en de lage-temperatuur waterheaters een prima alternatief. Voor bestaande industriegebieden verwacht Winterwarm dat de belangrijkste rol weggelegd zal zijn voor de toepassing van waterstofgas als duurzame energiebron. Haar R&D afdeling volgt alle ontwikkelingen hieromtrent op de voet.

In Nederland heeft Winterwarm al jaren een leidende marktpositie in de industriële verwarmingsmarkt. Daarnaast wordt ruim 60% van de omzet gerealiseerd door export over de hele wereld. In de UK, Frankrijk en Polen heeft Winterwarm eigen verkoopkantoren en in 2018 zijn ook verkoopactiviteiten in Canada opgestart. De agrarische verwarmingstak is sinds de start in 2008 wereldwijd actief met een sterke reputatie vanwege de gastechnische kennis die het bedrijf in huis heeft. In 2015 werd een nieuwe poot onder het bedrijf opgericht: WinLed Lighting Solutions, dat zich richt op productie en verkoop van LED-armaturen voor bedrijfsmatige ruimtes. Winterwarm heeft haar hoofdkantoor in Winterswijk en heeft circa 65 medewerkers in dienst.

Rationale investering VADO

Winterwarm is een prachtig maakbedrijf dat qua traditie en marktpositie perfect past bij VADO. Door technisch leiderschap heeft Winterwarm een voorsprong op de concurrentie en door innovatie zullen heaters van Winterwarm ook in de energie-transitie een sterke positie blijven innemen in de markt.

Voor meer informatie over Winterwarm of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO, Eric Liebers via e.liebers@vado.nl.

Laden ...
  • “Winterwarm is een hecht team dat met elkaar jaar in jaar uit fantastische bedrijfsresultaten neerzet. Dit door trouwe en betrokken medewerkers. De laatste jaren is sterk geïnvesteerd in nieuwe innovatieve producten zodat we ook met vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. VADO geeft, als grootste aandeelhouder,  het management de vrijheid om te blijven ondernemen en te blijven investeren in Research en Development. Hierdoor hebben we kunnen uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande fabrikanten van luchtverwarmingsapparatuur in Europa.“

    Bart LoomanAlgemeen directeurWinterwarm
    bart_winterwarm

Andere bedrijven uit dit cluster

EMD Tooling
Machine- en Apparatenbouw
EMD Tooling

Specialistische leverancier van hoogwaardige industriële gereedschappen

VADO participaties
Machine- en Apparatenbouw
Verhoeven

Specialist in interne handling- en transportsystemen en turnkey oplossingen voor de industriële bakkersmarkt

Orangeworks production lines Food industry
Machine- en Apparatenbouw
Orangeworks

Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van gerenommeerde FMCG-producenten wereldwijd. Maatwerkoplossingen voor de productie van zoetwaren,…