Airmatics Engineer

CMC

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijfsarchief
Activiteiten
Specialist in elektronische controle- en besturingssystemen voor air compressors
Cluster
Specialist
VADO deelneming sinds
1999 - heden

CMC (Compressor and Machine Controls) ontwerpt, produceert en distribueert elektronische controle- en besturingssystemen voor voornamelijk compressoren en andere machines zoals koeltechnische installaties, luchtdrogers en machines voor de voedingsindustrie.

 

Daarnaast heeft CMC met AirMatics een volledig Internet of Things portfolio. AirMatics is een suite van compressor monitoring en controle oplossingen die toelaten in real-time gegevens, analyses en inzichten te verwerven met het oog op de verhoging van de energie efficiëntie en het implementeren van proactieve service. Naast de hoofdvestiging in Ronse (België) heeft CMC kantoren in Zwijnaarde (België), China (Shanghai) en de USA (Los Angeles). CMC heeft circa 40 medewerkers in dienst.

Rationale investering VADO

CMC is al sinds jaar en dag wereldwijd marktleider als leverancier van compressor controllers voor OEM’s en het distributiekanaal. Deze positie stelt het bedrijf in staat om optimaal in te spelen op de kansen die industrie 4.0 biedt. De IoT oplossingen van CMC plaatsen dit bedrijf aan de frontlinie van deze ontwikkelingen en groeipotentieel op de middellange termijn is enorm.

Voor meer informatie over CMC of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO, Aart Fortanier via a.fortanier@vado.nl.

Bekijk hier de video: CMC, Ondernemen met VADO.

video-
Laden ...
  • “Als aandeelhouder vindt VADO steeds de juiste balans tussen ondersteuning en uitdaging. Dit gekoppeld aan de ruime tijdshorizon van de participaties, laat het management toe een solide toekomst uit te bouwen voor de onderneming.”

    Frank DeschuytereAlgemeen DirecteurCMC
    Lees meer
    Frank Deschuytere

Andere bedrijven uit dit cluster

Diesel Testbank E
Specialist
Diesel Büchli

Brandstofsysteemspecialist in het repareren, reviseren van inspuitpompen en injectoren voor dieselmotoren

Meller
Specialist
Meller

Specialist in engineered product transfer solutions for the transport industry