Terug naar Persberichten

Dutch Thermal Engineering

 

Slagman Groep

Persbericht

VADO breidt investeringsportefeuille uit met overnames Dutch Thermal Engineering en Slagman Groep

Eindhoven, VADO heeft haar portfolio van technologiebedrijven de afgelopen periode uitgebreid met twee nieuwe ondernemingen: Dutch Thermal Engineering en Slagman Groep. De twee acquisities sluiten uitstekend aan bij twee van de drie investeringsthema’s van VADO: Energie & Energietransitie en Hightech & Semicon.

Dutch Thermal Engineering (DTE) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole.
Zo levert DTE robuuste (rvs) en onderhoudsarme koel- en verwarmingsapparatuur voor kritische processen in onder meer Food, Semicon en Medical. Met een wereldwijde levering van haar industriële koel-, verwarmings- en tempereermachines aan machinebouwers in diverse industrieën is DTE een vooraanstaande speler op haar gebied.

Slagman Groep richt zich op complexe mechanische bewerkingen (waaronder laserlassen) en het ontwerpen en compleet vervaardigen van complexe frames, modules en machines. Slagman is gespecialiseerd in Quick Response Manufacturing (QRM) en het snel kunnen ontwerpen en produceren van prototypes. Verder beschikt de onderneming over hoogwaardige faciliteiten voor kwaliteitscontrole en -borging. Met haar hooggespecialiseerde activiteiten past Slagman prima bij de groep van hoogwaardige hightech-ondernemingen die hun competenties bundelen op het gebied van complexe mechanische bewerkingen onder Anvil Industries.

VADO is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. Haar deelnemingen zijn met name actief in de marktsegmenten Hightech & Semicon, Food & Pharma, Automotive & (intra)logistics en Energie & Energietransitie. Gezamenlijk beschikken deze VADO-bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau integraal te kunnen ondersteunen. VADO zoekt voortdurend naar investeringsmogelijkheden in deze segmenten in Nederland en België.

Volgens Aart Fortanier, CEO van VADO, zijn beide bedrijven belangrijke versterkingen voor VADO: “Met de overnames van DTE en Slagman breidt VADO haar activiteiten uit met twee hoogwaardige en gezonde technologiebedrijven die actief zijn in voor ons belangrijke investeringsthema’s Energie & Energietransitie en Hightech & Semicon. Omdat ze werkzaam zijn in dezelfde groeimarkten als een flink aantal van onze andere deelnemingen levert dat mooie kansen op voor verdere samenwerking en uitbreiding van de integrale dienstverlening aan onze opdrachtgevers.”

Over Dutch Thermal Engineering
Dutch Thermal Engineering (DTE), gevestigd in Gaanderen, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. DTE ontwikkelt en produceert koel-, verwarming- en tempereerinstallaties van 1 tot 2000kW.

DTE is in 1984 opgericht als handelsonderneming in luchtkanalen en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde leverancier voor OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) in diverse industrieën zoals de verpakkings- en foodindustrie, biogascentrales, grafische, kunststof- en lasindustrie, scheepvaart en offshore. DTE is sterk in klantspecifieke oplossingen waarbij robuuste kwaliteit (RVS-uitvoeringen) en speciaal maatwerk worden gevraagd en is uitgerust om die in ieder formaat en gewenst volume te produceren. DTE levert haar installaties vaak op basis van klantspecifieke kenmerken en conform eisen zoals ATEX, CSA/UL en alle verdere mogelijke richtlijnen.
Meer informatie: www.dte.eu

Over Slagman Groep
Slagman Groep richt zich op complexe mechanische bewerkingen (waaronder laserlassen) en het ontwerpen en compleet vervaardigen van complexe frames, modules en machines. Slagman is gespecialiseerd in Quick Response Manufacturing (QRM) en het snel kunnen ontwerpen en produceren van prototypes.

Slagman, gevestigd in Doetinchem, heeft veelzijdige productiefaciliteiten waardoor zij het ontwerp en de productie van enkelstuks en kleine series van producten met een grote complexiteit qua vorm, materiaal en toleranties in eigen huis kan uitvoeren. Hierdoor kan Slagman zeer snel modificaties uitvoeren of prototypes en nul-series produceren. Klanten worden hierdoor in staat gesteld om hun ontwerpen te valideren en aan te passen voordat ze naar grootschalige productie overgaan. Verder beschikt de onderneming over hoogwaardige faciliteiten voor kwaliteitscontrole en -borging.

Meer informatie: www.slagmangroep.nl