Klein Poelhuis

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijvenoverzicht
Activiteiten
Totaaloplossingen in installatietechniek
Cluster
Bouw
VADO deelneming sinds
2004 - heden

Klein Poelhuis Installatietechniek biedt totaaloplossingen in de installatietechniek, actief in de industrie, utiliteit en woningbouw op het gebied van verwarming, koeling, sanitair, luchtbehandeling, elektrotechniek, domotica, meet- & regeltechniek en beveiliging.

Tevens is zij gespecialiseerd in technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties en ICT-systemen. Klein Poelhuis is sterk in het creëren en realiseren van innovatieve, energiebewuste concepten met optimaal comfort.

Door lean-principes toe te passen in haar aanpak wil Klein Poelhuis efficiency in de bouwprocessen verbeteren en faalkosten reduceren. Daarnaast is werken in een geïntegreerd BIM- model een belangrijke sleutel voor het terugdringen van faalkosten. Met de Total Cost of Ownership Tool kan Klein Poelhuis in de definitiefase van een project reeds de totale kosten van realisatie, renovatie, preventief en correctief onderhoud, energie en beheer berekenen. Klein Poelhuis, met circa 240 medewerkers, heeft haar hoofdvestiging in Winterswijk en vestigingen in Emmeloord, Hengelo en Gladbeck (Duitsland).

Rationale investering VADO

Als gevolg van de energietransitie en de digitalisering van gebouwen krijgt de installatietechniek een steeds belangrijkere en dominantere rol in de bouw. Ondertussen is er een toenemend tekort aan de hiervoor benodigde kennis, kunde en vakmanschap.

Klein Poelhuis heeft een lange en rijke geschiedenis en is een toonaangevende naam in de installatiebranche. Deze sterke reputatie in combinatie met een breed vakmanschap, diepe technische kennis en een grote innovatiekracht maken van Klein Poelhuis een bedrijf met veel potentieel in de huidige dynamiek van de bouw- en installatiebranche.

Voor meer informatie over Klein Poelhuis of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO,
Aart Fortanier via a.fortanier@vado.nl.

Laden ...
  • "Mijn keuze voor Klein Poelhuis was snel gemaakt. Dit kwam in belangrijke mate door de gesprekken met VADO die daaraan vooraf gingen. Een aandeelhouder die staat voor wat ze beloven. Aandacht voor de menskant van een organisatie en geloof in lokaal ondernemerschap gecombineerd met het kenmerkende familiegevoel. Klein Poelhuis is een toonbeeld voor de langetermijnvisie van VADO. Komende vanuit een precaire situatie is de rust bewaard, vakkundige ondersteuning geboden en vertrouwen gegeven waardoor er uiteindelijk een robuuste organisatie is ontstaan. Deze gestructureerde langetermijnaanpak heeft geleid tot een gedegen pad naar duurzaam rendement. Samenwerking binnen het concern vindt plaats op een ongedwongen natuurlijke manier. De vrijheid van ondernemen aan de ene kant en de ondersteuning van VADO aan de andere kant maakt mijn werk boeiend, veelzijdig en succesvol."

    Erwin BerendsenAlgemeen directeurKlein Poelhuis
    image-1096

Andere bedrijven uit dit cluster