Terug naar Persberichten

Persbericht

VADO breidt Anvil Industries uit door overname BKL

Eindhoven, 1 juli 2019 – Investeringsmaatschappij VADO Beheer uit Eindhoven heeft BKL uit Nuenen overgenomen. BKL is een gespecialiseerde technisch dienstverlener op het gebied van engineering en fabricage van hijs- en hefwerktuigen voor met name high-tech bedrijven in de optische en semiconductor industrieën.  Het bedrijf is in 1983 opgericht door Jos van Bakel; zijn zoons en neef, die nog deels actief zijn in het bedrijf, hebben besloten om BKL te verkopen aan VADO. BKL zal in ongewijzigde vorm worden voortgezet en ook de huidige directie bestaande uit John de Smit en Coen Aarts blijft het bedrijf leiden.

VADO is een lange termijn investeerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. Onderdeel van VADO zijn onder andere de ANVIL Industries-bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van hoogwaardige mechanische componenten  en samenstellingen. Omdat de activiteiten van BKL en ANVIL prima bij elkaar passen zal BKL worden toegevoegd aan ANVIL Industries.

Jan Adams, algemeen directeur ANVIL Industries, ziet belangrijke voordelen in de combinatie van ANVIL en BKL. “Beide bedrijven kennen elkaar al lang. We werken in dezelfde takken van industrie en hebben vergelijkbare klanten. De combinatie van de capaciteiten in engineering en projectleiding van BKL, met de productiemogelijkheden van ANVIL, stelt ons in staat opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn en creëert ruime kansen voor verdere groei van beide bedrijven”.

Ook John de Smit, algemeen directeur BKL, is enthousiast over deze stap. “Onze bedrijven passen goed bij elkaar. Wij zijn familiebedrijven met een vergelijkbare cultuur en we delen dezelfde waarden. We willen beide uitstekende service en hoge kwaliteit leveren aan onze klanten en we investeren continu in het vakmanschap van onze mensen. Ons pand in Nuenen is recent uitgebreid en samen met ANVIL hebben we alle mogelijkheden om hier gezond verder te kunnen groeien”.