KleinPoelhuis

Klein Poelhuis

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijfsarchief
Activiteiten
Totaaloplossingen in installatietechniek
Cluster
Bouw
VADO deelneming sinds
2004 - 2020

Klein Poelhuis Installatietechniek biedt totaaloplossingen in de installatietechniek, actief in de industrie, utiliteit en woningbouw op het gebied van verwarming, koeling, sanitair, luchtbehandeling, elektrotechniek, domotica, meet- & regeltechniek en beveiliging.

Tevens is zij gespecialiseerd in technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties en ICT-systemen. Klein Poelhuis is sterk in het creëren en realiseren van innovatieve, energiebewuste concepten met optimaal comfort.

Door lean-principes toe te passen in haar aanpak wil Klein Poelhuis efficiency in de bouwprocessen verbeteren en faalkosten reduceren. Daarnaast is werken in een geïntegreerd BIM- model een belangrijke sleutel voor het terugdringen van faalkosten. Met de Total Cost of Ownership Tool kan Klein Poelhuis in de definitiefase van een project reeds de totale kosten van realisatie, renovatie, preventief en correctief onderhoud, energie en beheer berekenen. Klein Poelhuis, met circa 240 medewerkers, heeft haar hoofdvestiging in Winterswijk en vestigingen in Emmeloord, Hengelo en Gladbeck (Duitsland).
In 2020 is Klein Poelhuis overgenomen door VDK Groep. Ontdek meer over de uitbreiding van Anvil Industries.

Bekijk hier de details van de samenvoeging van Klein Poelhuis met VDK Groep.

 

Rationale investering VADO

Als gevolg van de energietransitie en de digitalisering van gebouwen krijgt de installatietechniek een steeds belangrijkere en dominantere rol in de bouw. Ondertussen is er een toenemend tekort aan de hiervoor benodigde kennis, kunde en vakmanschap.

Klein Poelhuis heeft een lange en rijke geschiedenis en is een toonaangevende naam in de installatiebranche. Deze sterke reputatie in combinatie met een breed vakmanschap, diepe technische kennis en een grote innovatiekracht maken van Klein Poelhuis een bedrijf met veel potentieel in de huidige dynamiek van de bouw- en installatiebranche.

Voor meer informatie over Klein Poelhuis of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO,
Aart Fortanier via a.fortanier@vado.nl.

Andere bedrijven uit dit cluster

Rendon
Specialist
Rendon

Bouwkundig renovatie- en onderhoudsspecialist. In 2022 verkocht aan Caspar de Haan onderhoud en renovatie.