Diesel Testbank E

Diesel Büchli - Uitlaatemissie fijnstof moderne dieselvoertuigen neemt sterk af

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Uitlaatemissie fijnstof moderne dieselvoertuigen daalt met meer dan 95% dankzij gebruik roetfilters
Onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) laat zien dat de afgelopen 20 jaar belangrijke vooruitgang is geboekt in het verminderen van de uitstoot van fijnstof in met name de sector Mobiliteit. Een deelneming van VADO die actief aan deze emissiereductie bijdraagt is onze brandstofsysteemspecialist Diesel Büchli. Als toonaangevende dieselspecialist levert Diesel Büchli oplossingen op onder andere het gebied van brandstofinspuitsystemen en roetfilters. We zijn er trots op om te zien hoe deze mooie VADO-deelneming haar duurzaamheidsambities in de praktijk brengt.

De conclusies uit het rapport geven een positief signaal aan onze deelneming dat hun revisieactiviteiten hier ook aan bijdragen. Daarnaast heeft de aandacht die Diesel Büchli besteedt aan duurzaam ondernemen er bovendien toe geleid dat ze als eerste dieselspecialist het certificaat Erkend Duurzaam van Bovag heeft bemachtigd en het certificaat van de Stichting Duurzaam Repareren heeft ontvangen als gecertificeerd filter-specialist.

Roetfilters verwijderen vrijwel alle fijnstof uit uitlaatgassen
Een roetfilter kan vrijwel alle fijnstof uit het uitlaatgas verwijderen en voorkomt daarmee dat schadelijke roetdeeltjes in ons milieu terecht komen. Europese emissiewetgeving heeft het gebruik van roetfilters op vrijwel alle dieselmotoren noodzakelijk gemaakt. De uitlaatemissie van fijnstof door moderne dieselvoertuigen ligt door het gebruik van roetfilters meer dan 95 procent lager dan die van eerdere generaties. Dit verklaart de forse daling van de emissie in de afgelopen 20 jaar.

Duurzame certificeringen
Büchli heeft als eerste dieselspecialist het certificaat Erkend Duurzaam van Bovag bemachtigd. Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

Daarnaast heeft Diesel Büchli ook als eerste het certificaat van de Stichting Duurzaam Repareren mogen ontvangen als gecertificeerd filter-specialist. Deze roetfilterreiniging voldoet ruimschoots aan de strenge duurzaamheidscriteria. De stichting Duurzaam Repareren is een onafhankelijk orgaan dat certificeringen afgeeft aan bedrijven die aan de strenge duurzaamheidscriteria voldoen.

VADO deelneming sinds 2004
Diesel Büchli is sinds 2004 een gezonde, zelfstandige, onderneming binnen het portfolio van VADO en actief bezig om haar activiteiten verder uit te breiden en bij te dragen aan het verder verduurzamen van mobiliteit. In 2021 nam Diesel Büchli importeur Romotech over en breidde daarmee ook haar expertises uit waardoor ze zich in toenemende mate kan richten op optimalisatie van het gehele systeem van de motor.

Bronnen: PBL/Het Financieele Dagblad, 1 maart 2023

Diesel Büchli