Diesel Testbank E

Brandstofsysteemspecialist Diesel Büchli neemt importeur Romotech over

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Persbericht

Brandstofsysteemspecialist Diesel Büchli neemt importeur Romotech over

Eindhoven, 17 mei 2021 – Brandstofsysteemspecialist Diesel Büchli, deelneming van investeringsmaatschappij VADO, neemt Romotech uit Papendrecht over. Romotech is de Nederlandse importeur/distributeur van Lombardini / Kohler motoren voor marine- en industrietoepassingen. Diesel Büchli is een specialist op het gebied van dieselinspuitsystemen en levert componenten als brandstofpompen, injectoren en roetfilters en verzorgt de service ervan.

Met de aankoop van Romotech breidt Diesel Büchli haar productportfolio uit en kan ze haar klanten op een breder terrein ondersteunen. Voor Romotech betekent de overname een belangrijke uitbreiding van de beschikbare expertises op het gebied van hoogwaardige dieseltechniek en staat er met VADO een solide investeringsmaatschappij achter de onderneming om verdere groei mogelijk te maken. Romotech zal in ongewijzigde vorm en onder de huidige naam en leiding worden voortgezet.

Hans Gerrits, directeur Diesel Büchli, ziet belangrijke voordelen in de combinatie van beide bedrijven. “Diesel Büchli is vooral bekend vanwege haar expertise op het gebied van dieselinspuitsystemen, maar richt zich ook op benzine-injectoren en -pompen. Toenemende aandacht gaat verder uit naar systemen die emissies van onder andere NOx en roetdeeltjes verlagen. Dankzij de overname van Romotech zet Diesel Büchli nu een volgende stap zetten in haar ontwikkeling als brandstofsysteemspecialist waarbij ze zich in toenemende mate kan richten op optimalisatie van het gehele systeem van de motor”.

Voor Leo Versteeg, directeur Romotech, is de nauwe samenwerking met Diesel Büchli heel waardevol. “De nieuwste generatie common rail dieselmotoren van Kohler voldoen aan de nieuwe, steeds striktere, Europese emissienormen voor motoren (Stage-V) en vergen een compleet andere aanpak op het gebied van installatie en onderhoud, diagnose en reparatie. Deze hoogwaardige dieseltechniek vergt chirurgische precisie en vakkundige expertise bij reparatie en diagnose. Zeker ook in dit opzicht is de kennis van beide bedrijven een belangrijke aanvulling op elkaar”, aldus Versteeg.

Fotobijschrift: (v.l.n.r.) Hans Gerrits (Diesel Büchli), Maikel Versteeg en Leo Versteeg (beiden Romotech) toasten op de samenwerking.

Over Romotech
Romotech, opgericht in 2005 en gevestigd in Papendrecht, is de Nederlandse importeur/distributeur van Lombardini / Kohler industriemotoren en marine scheepsmotoren. Romotech biedt totaaloplossingen voor haar klanten in moderne aandrijftechniek en ook hybridesystemen. Romotech heeft jarenlange ervaring met de mortoren van Lombardini en Kohler op het gebied van verkoop, advies en service.

Meer informatie: www.romotech.nl