Terug naar Video's

Bedrijfsvideo Anvil – Samenwerken aan duurzame groei

Bij VADO houden we van innovatieve, ambitieuze, maakbedrijven. Dat is logisch, want onze eigen wortels liggen immers in een prachtig Nederlands maakbedrijf: DAF. Als langetermijninvesteerder bouwen we graag een hechte band op met de maakbedrijven waarin we investeren. VADO begrijpt de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor medewerkers, leveranciers en klanten. Wij werken daarom nauw samen met onze bedrijven aan gezonde groei. Als langetermijninvesteerder hechten we namelijk veel waarde aan ondernemerschap, samenwerking en duurzame groei.

Samen werken aan duurzame groei

VADO kijkt iedere keer zorgvuldig hoe het nieuwe bedrijf het beste past binnen haar portfolio. Dat kan als stand alone bedrijf zijn en ook in een buy-and-build strategie. Samen met de verkopende partij bespreken we wat het beste past. We nemen daarom de tijd om elkaar goed te leren kennen en te onderzoeken in hoeverre we bij elkaar passen.

Over de samenwerking binnen VADO hebben onze bedrijven een duidelijke mening. Dat laten we op onze website zien en via korte bedrijfsimpressies zoals de video Investeren in Synergie van Anvil Industries, een hooggespecialiseerde one-stop-shop van zeven samenwerkende bedrijven voor high-tech mechanische bewerkingen. In deze film vertellen Jan Adams en Jack Vromans, directeuren van VADO-onderneming Anvil Industries, hoe zij samen met VADO bouwen aan een sterke groep van bedrijven middels een buy-and-build strategie. Daarin gaat het natuurlijk om kwaliteit, technologie en innovatie processen, maar zeker ook om de emotie van de verkopende DGA. Hoe je daar met elkaar op een respectvolle manier mee omgaat is heel belangrijk.

Maximaal ondernemen in een buy-and-build strategie

Het VADO portfolio van bedrijven bestaat uit drie clusters: Toeleverbedrijven Metaal & Kunststof, Machine- en Apparatenbouw en Specialistische bedrijven. VADO is met name geïnteresseerd om te investeren in bedrijven die in eindmarkten als semicon, medical, analytical, pharma, food, transport, defensie en intra-logistiek actief zijn. De omzet van de bedrijven waarin VADO investeert ligt meestal in de range van 5 tot 50 miljoen euro. Groot genoeg om een professionele en bepalende speler in een niche te zijn. Klein genoeg om snel en flexibel te reageren op kansen en ontwikkelingen en via korte lijnen snel beslissingen te nemen.

Anvil Industries is een hecht samenwerkingsverband waarbinnen zeven bedrijven hun kennis en ervaring bundelen in verspanen, lassamenstellingen en mechanische assemblage. Samen vormen ze voor hun opdrachtgevers daarmee een hooggespecialiseerde one-stop-shop voor high-tech mechanische bewerkingen. De bedrijven binnen Anvil opereren zelfstandig en versterken elkaar waar mogelijk. Hierdoor kan iedereen maximaal blijven ondernemen. Een mooi voorbeeld van de buy-and-build strategie die VADO hanteert om haar participaties gezond verder te laten groeien.