Terug naar Persberichten

Persbericht

Bato Plastics neemt branchegenoot van den Wijngaart over

Eindhoven, 2 november 2021 – Kunststofproducent Bato Plastics, deelneming van investeringsmaatschappij VADO Beheer uit Eindhoven, neemt haar branchegenoot Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart (TvdW) over. TvdW uit Galder ontwikkelt custom-made gewikkelde tomatenhaken die wereldwijd gebruikt worden in met name de tomatenteelt. Jaarlijks produceert TvdW bijna 30 miljoen gewikkelde tomatenhaken en is daarmee een mondiale topspeler in haar segment.

Bato is een wereldwijd actieve Nederlandse tuinbouwleverancier en gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van (bio)kunststof tuinbouwproducten. Duizenden telers in de groente-, zachtfruit- en sierteelt maken dagelijks gebruik van haar innovatieve oplossingen als trosbeugels, clips, substraatbakken en (sier)potten. Sinds 2001 worden er ook producten van biologisch afbreekbaar-en composteerbaar materiaal gemaakt. Het productassortiment van TvdW betekent een uitstekende aanvulling op het portfolio van Bato.

Aart Fortanier, CEO van VADO, is enthousiast over de overname van TvdW door haar deelneming Bato. “Deze overname is een mooie illustratie van onze visie en wijze van werken. Wij kijken met name naar innovatieve, technische (maak)bedrijven. TvdW is een gezond familiebedrijf met een complementair innovatief product dat uitstekend aansluit bij de activiteiten en het klantenbestand van Bato. Het is een prima voorbeeld van een buy-and-build strategie die voor beide partijen waardevol is”, aldus Fortanier.

Gert-Jan Spierings, algemeen directeur Bato, ziet belangrijke voordelen in het samengaan van beide bedrijven: “We delen beide dezelfde filosofie die hoort bij een familiebedrijf waarin we vooral kijken naar gezonde groei op langere termijn. Met oog voor onze klanten en onze medewerkers. We ontwikkelen beide duurzame producten en kunnen die nu mooi combineren. Zo groeien de tomatenplanten langs het biologisch afbreekbare touw van TvdW en worden ze vastgemaakt met de biobased en composteerbare clips van Bato. Dat is ook een vorm van duurzaam ondernemen en die zal de komende jaren steeds meer navolging krijgen. Bovendien kunnen onze klanten beide producten nu gemakkelijker van één onderneming afnemen. Het is belangrijk om in die ontwikkelingen een voorloper te zijn”.

         

Over Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart
Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gewikkelde tomatenhaken die op maat gemaakt worden voor afnemers. De gewikkelde haken worden gebruikt door (inter)nationale bedrijven die actief zijn in de tomatenteelt. De afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een significant marktspeler waar jaarlijks bijna 30 miljoen gewikkelde tomatenhaken worden geproduceerd. Het bedrijf opereert momenteel nog vanuit haar oorspronkelijke locatie in Galder. In het tweede kwartaal van 2022 zal TvdW fysiek geïntegreerd worden bij Bato in Zevenbergen.

Meer informatie: www.hogedraadhaak.nl