VADO: Langetermijninvesteerder

Investeren voor de lange termijn: wat betekent dat?

Investeren voor de lange termijn: wat betekent dat?

VADO is een langetermijninvesteerder met een heldere visie op ondernemen. Duurzame groei creëer je namelijk niet van vandaag op morgen. Daarom gaat bij ons de lange termijn voor de snelle winst. Samen met de bedrijven waarin we investeren stippelen we een pad uit naar duurzame groei en voeren die uit. De actie is vandaag maar het perspectief is altijd de lange termijn. Diverse van de portfolio-bedrijven behoren niet voor niets al ruim 20 jaar tot de VADO familie.

Bekijk hier de video: CMC, Ondernemen met VADO.

video-

Samenwerken aan gezonde groei

De MKB-omvang van het bedrijf brengt met zich mee dat de verkoper en aandeelhouder van het bedrijf vaak tevens directeur is, de DGA. Wij vinden het fijn als de DGA na verkoop nog een aantal jaren aan boord wil blijven. Maar het komt ook voor dat meteen na verkoop een nieuwe directeur gevonden moet worden omdat de verkopende DGA andere dingen wil gaan doen.

Robuuste winst

Die focus op de lange termijn heeft alles te maken met onze achtergrond. VADO werd opgericht door de familie Van Doorne na de verkoop van de DAF-bedrijven, in de jaren van zeventig en tachtig. Deze historische wortels binnen het familiebedrijf DAF hebben ons geleerd dat juist de focus op de lange termijn uiteindelijk de meest robuuste winst oplevert.

Slimme oplossingen voor complexe vraagstukken

Vanuit diezelfde achtergrond houden we bij VADO van slimme oplossingen voor complexe vraagstukken, met toegevoegde waarde voor mens en maatschappij. Niet voor niets investeren we bij voorkeur in innovatieve, technische (maak)bedrijven in het MKB, met een omzet van 5 tot 50 miljoen euro. Groot genoeg om een professionele en bepalende speler in een niche te zijn; klein genoeg om snel en flexibel te reageren op kansen en ontwikkelingen en via korte lijnen snel beslissingen te nemen.

Ruimte voor ondernemerschap

Daarbij hechten we veel waarde aan ondernemerschap. Vanuit onze geschiedenis begrijpen we de verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt voor medewerkers, leveranciers en klanten. Bedrijven bieden we de ruimte en de ondersteuning om te ondernemen; door te sparren, door mee te denken over de strategie en met gerichte investeringen. De bedrijven waarin we investeren krijgen de ruimte om gezond verder te groeien, door innovaties en overnames. Daarbij investeren we zelf mee, vanuit een solide financiële basis.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames en langetermijninvesteringen in het MKB? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer een nadere kennismaking. Of lees de verhalen van Rols Machineonderdelen, CMC of Winterwarm.

Laden ...
  • “Met VADO heeft Rols Machineonderdelen al meer dan 20 jaar een aandeelhouder die aandacht en ruimte geeft aan onze business plannen. Deze lange termijn visie geeft ons een sterke uitgangspositie.”

    Jack VromansDirecteurRols Machineonderdelen
    Bekijk participatie
    image-721