Combimaster Higenic light

Video Dutch Thermal Engineering - Duurzaam ondernemen

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Duurzaam ondernemen
Dutch Thermal Engineering (DTE), sinds 2023 een VADO-onderneming, ontwerpt en produceert klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. DTE heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde leverancier voor OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) in diverse industrieën zoals Food Manufacturing, Defensie, Semicon, Mobiele batterijsystemen en Elektrolysers en Distributiesystemen voor waterstof. DTE is sterk in klantspecifieke oplossingen waarbij robuuste kwaliteit (RVS-uitvoeringen) en speciaal maatwerk worden gevraagd en is uitgerust om die in ieder formaat en gewenst volume te produceren.

‘Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht’
Martin Bril, CEO van DTE, ziet een toenemende behoefte aan ondersteuning op het gebied van duurzaamheid bij zijn klanten. “Onze klanten vragen ons steeds vaker om ze te helpen bij de toenemende milieu-eisen waaraan ze moeten voldoen. Dat is een sterke ontwikkeling in de markt waarin wij opereren. Wij worden nu bijvoorbeeld gevraagd om onze machines te herontwerpen om andere typen milieuvriendelijke koudemiddelen te kunnen gebruiken. Ook worden onze producten gebruikt in systemen die een rol spelen in de energietransitie (zoals batterijen en elektrolysers). We werken in deze projecten nauw met elkaar samen en dat levert voor alle partijen een belangrijke meerwaarde op.”

Comfort bij opdrachtgevers
“Dankzij de overname door VADO hebben wij aan de klantenkant ook vele voordelen gezien. Nu komen wij bij de hoofdkantoren aan tafel en brengen wij het verhaal dat wij onderdeel zijn van het grotere VADO en ik merk gewoon dat, zeker bij de beslissers, dat dat een stukje comfort geeft. Dus die VADO ‘umbrella’, zorgt er wel voor dat je meelift en dat je niet langer gezien wordt als die kleinere onderneming”, aldus Martin Bril.

Ondernemen met VADO
VADO richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie die met name actief zijn in de marktsegmenten Hightech & Semicon, Food & Pharma, Automotive & (intra)Logistics en Energie & Energietransitie. VADO investeert graag in innovatieve, technische (familie)bedrijven. Hoe we dat doen? Bekijk de video’s die we samen met onze deelnemingen maken onder de noemer: ‘Ondernemen met VADO’ en lees er meer over in ons artikel ‘Bedrijf verkopen; hoe VADO je bedrijf verder kan helpen’. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking!