Terug naar Nieuwsbrieven

VADO breidt positie in machinebouw voor Food & Pharma verder uit met overname Orangeworks


Ondertekening overeenkomst door (v.l.n.r.) Koen Verstegen, Mirjam van Dijk en Aart Fortanier.
Zittend: Jan de Wringer.

VADO wil verder uitbreiden in voedingsmiddelenindustrie
Met de recente overname van Orangeworks krijgt VADO er een hoogwaardige specialist bij in het marktsegment Food & Pharma. Orangeworks ontwerpt en bouwt procesinstallaties en productie-equipment voor tal van gerenommeerde FMCG-producenten wereldwijd.

Samen met haar dochteronderneming Tanis Food Tec zijn zij een belangrijke uitbreiding in het segment van de voedingsmiddelenindustrie waarin VADO met o.a. Verhoeven Family of Companies al actief is. Wij zijn er trots op dat we Orangeworks als nieuwe onderneming van VADO mogen verwelkomen!

Hoogwaardige specialist in procesinstallaties voor de voedingsmiddelenindustrie
Orangeworks is al meer dan 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. De onderneming is gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek (ruim 10.000 m2) in Oss en in Lelystad, waar ook het technologiecentrum is gevestigd. In 2020 heeft Orangeworks branchegenoot Tanis Food Tec (TFT) overgenomen. De combinatie van de engineering- en productiekwaliteit van Orangeworks en de proceskennis van TFT, geeft een krachtige positie in de markt.

Orangeworks en Tanis Food Tec hebben een sterke internationale positie opgebouwd in deze markt als partner voor zoet & suikerwaren, chocolade & cacao en de bakkerij-industrie. Koen Verstegen, CEO Orangeworks, en Mirjam van Dijk, CCO Orangeworks en Managing Director van Tanis Food Tec, worden beiden mede-aandeelhouder en vormen samen de nieuwe directie.


Specialist in hoogwaardige procesinstallaties voor
de voedingsmiddelenindustrie.

“VADO’s stijl en die van Orangeworks passen goed bij elkaar”
Jan de Wringer, DGA van Orangeworks sinds 2005, is blij met de nieuwe eigenaar VADO: “Zij kunnen de trend van groei verder doorzetten en tegelijk de kernwaarden van het bedrijf behouden. Orangeworks en VADO’s deelneming Verhoeven Family of Companies kennen elkaar vanuit het zakelijke netwerk in Oss en als ‘vakbroeders’.”

“De positieve manier waarop er gesproken werd over de visie en werkwijze van VADO als langetermijninvesteerder en de ambitie die zij heeft om verder te groeien in Food & Pharma spraken mij en de directie van Orangeworks sterk aan. Net als bij Verhoeven zal ook Orangeworks een belangrijke rol krijgen in de verdere uitbouw van activiteiten in de segmenten waarin ze actief is. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de toevoeging van nieuwe specialismen, versterking via buy & build met de toevoeging van andere bedrijven en met bijvoorbeeld verdere internationale groei. De mogelijkheden die de samenwerking met VADO biedt zijn legio”, aldus Jan de Wringer.

VADO wil verder uitbreiden in voedingsmiddelenindustrie
Orangeworks is een belangrijke uitbreiding in het segment van de voedingsmiddelenindustrie waarin VADO met o.a. Verhoeven Family of Companies al actief is. Verhoeven is vooral aanwezig in het segment Bakkerijproducten. De Verhoeven Bakery Equipment Family is al jarenlang succesvol op het gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van maatwerkoplossingen voor de voedselindustrie.

Haar ondernemingen – BVT Dough Process Solutions, NewCap Industrial Handling Solutions, Vacuum Cooling & Baking Solutions en Bakepack End of Line Solutions – hebben een stevige positie veroverd op de industriële bakkersmarkt, dankzij haar innovatieve cultuur en creatieve turnkey oplossingen. Een mooi voorbeeld van de groei door acquisities is de overname van industriële automatiseringsspecialist Van den Akker Electric Engineering in oktober 2021. Een belangrijke strategische versterking voor de onderneming gezien de steeds verdere ontwikkeling van de robotisering en het belang van data in de gespecialiseerde productieomgeving.

Verhoeven Bakery Equipment Family: We make to bake

Langetermijninvesteerder met een hart voor techniek
VADO Beheer is één van de investeringsmaatschappijen van de familie Van Doorne, opgericht na de verkoop van de DAF-bedrijven. Als langetermijninvesteerder richten we ons op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie en hebben een mooi portfolio met deelnemingen die actief zijn in de markten hightech & semiconductor, food & pharma, automotive & (intra)logistics en op het gebied van energie & energietransitie. VADO zoekt voortdurend naar investeringsmogelijkheden in deze segmenten in Nederland en België.
Lees hier meer over onze werkwijze

Geïnteresseerd om samen met VADO verder te groeien in  Food & Pharma?

Neem dan contact met ons op en stel je vraag via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact op. Volg ons ook op LinkedIn voor het laatste nieuws en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Neemt u liever zelf contact op?
Den Biest 11, 5615 AT EINDHOVEN
Postbus 79, 5600 AB EINDHOVEN

+31 (0)40 211 61 16
vado@vado.nl
Plan uw route

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.