Jansen Smile-31-01-2019285123-HDR light mobile

Nieuwe website VADO

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Nieuwe website VADO

VADO heeft haar nieuwe website gelanceerd met uitgebreide informatie over VADO, haar participaties, investeringsfocus en werkwijze als betrokken, lange termijn investeringsmaatschappij. Met de onlangs vernieuwde huisstijl en de nieuwe website wil VADO een beter inzicht geven in haar activiteiten en zich sterker profileren als een aantrekkelijke partner voor bedrijven in de maakindustrie. Deze focus sluit goed aan bij de industriële achtergrond van VADO. Zij is namelijk opgericht door de familie Van Doorne in de jaren zeventig en tachtig na de verkoop van de DAF-bedrijven. Bij VADO staan het karakter van het familiebedrijf, ondernemerschap en de interesse in de maakindustrie daarom nog steeds centraal. VADO ondersteunt haar participaties door samen met het management van de bedrijven te sparren, te investeren in R&D of productiemiddelen en door bijvoorbeeld een buy & build strategie uit te voeren om zodoende het bedrijf op een gezonde manier verder uit te bouwen.

Focus op maakbedrijven met MKB-omvang

VADO is met name geïnteresseerd om te investeren in bedrijven die in eindmarkten als semicon, medical, analytical, pharma, food, transport, defensie en intra-logistiek actief zijn. De omzet van de bedrijven waarin VADO investeert ligt meestal in de range van 5 tot 50 miljoen euro. Groot genoeg om een professionele en bepalende speler in een niche te zijn. Klein genoeg om snel en flexibel te reageren op kansen en ontwikkelingen en via korte lijnen snel beslissingen te nemen.

Het VADO-portfolio van bedrijven bestaat uit drie clusters van bedrijven:

  • Cluster Toeleverbedrijven die componenten en modules ontwikkelen en produceren voor toonaangevende OEM’s en spelers in diverse eindmarkten;
  • Cluster Machine- en Apparatenbouw met bedrijven die complexe en hoogwaardige systemen en producten maken;
  • Cluster Specialistische bedrijven die met hun unieke expertise, deskundigheid of technologie marktleiderschap in een niche weten te realiseren.

Team met ruime industriële ervaring

VADO bestaat uit een klein team met veel industriële ervaring dat, vanuit Eindhoven, een portfolio van circa twintig maakbedrijven beheert. Daarnaast is VADO al sinds jaar en dag aandeelhouder van MCB (Metaal Compagnie Brabant). Samen met twee andere families, die MCB meer dan tachtig jaar geleden hebben opgericht, is VADO nog altijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen van deze marktleider in de metaalgroothandel.