MCB mag prod 01 light

MCB

Marktleider in metaal

MCB: marktleider in metaal

MCB is al meer dan 80 jaar gespecialiseerd is in metaal. De negen bedrijven binnen de groep zijn actief als metaalgroothandels. MCB is in meerdere branches actief en heeft een uitgebreid assortiment met o.a. rvs, staal, aluminium, messing, koper en non-ferro. De opslag van materiaal is niet het enige dat MCB doet: de groep heeft zelf ook diverse bewerkingsmogelijkheden in huis. Voorbeelden hiervan zijn decoilen, slitten, zagen, knippen en foliën.

Daarnaast biedt MCB verschillende digitale services aan, zoals de webportal, EDI en webservices. Naast het leveren van haar producten wil MCB ook dé kennispartner zijn voor haar klanten op het gebied van metaal. Dit doet ze bijvoorbeeld door het Material Application Center (MAC, o.a. productadvies), lasservices en de MCB Campus (o.a. metaalkundetrainingen).

Het hoofdkantoor bevindt zich in Valkenswaard. Daarnaast heeft de groep nog verkoopkantoren in België, Duitsland en Frankrijk. In totaal zijn er ruim 1.000 medewerkers werkzaam.

Bezoek de website van MCB

Betrokkenheid VADO
MCB is in 1941 opgericht als Metaal Compagnie “Brabant” door de families Van Kempen en Van Ettro die samen met de familie Van Doorne vanaf het eerste moment aandeelhouder in MCB zijn. Sinds 2016 is Aart Fortanier, CEO VADO, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MCB.