Winled Luminaid persfoto 20240910

Winterwarm breidt uit met overname Luminaid

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Het Luminaid FLORALUX NEXTGEN verlichtingssysteem beschikt over een breed palet aan spectra die geoptimaliseerd zijn voor diverse flora. Hierdoor krijgt de plant tijdens het groeiproces de beste verlichting.

Winterwarm verbreedt WinLed verlichtingsrange met overname activiteiten Luminaid

Winterwarm, specialist in duurzame verlichtings- en verwarmingsoplossingen voor bedrijfsmatige omgevingen, neemt de innovatieve lijnverlichtings-systemen van Luminaid uit Oud-Gastel over. Winterwarm zal het led verlichtingsportfolio van Luminaid bundelen met de activiteiten van haar dochterbedrijf WinLed. De assemblage- en engineeringsactiviteiten van Luminaid zullen worden geïntegreerd op de locatie van Winterwarm in Winterswijk. De merknaam Luminaid blijft gehandhaafd.

WinLed ontwikkelt, produceert en levert led-verlichting voor toepassingen in bedrijfsmatige omgevingen, waaronder kantoren, bedrijfshallen, winkels, magazijnen en buitenterreinen. De high-end led-verlichtingsoplossingen van Luminaid, die speciaal zijn ontworpen voor industriële toepassingen zoals koel- en vrieshuizen en parkeergarages, evenals groeiverlichting in de glastuinbouw en vertical farming, vormen een uitstekende aanvulling op het bestaande portfolio van WinLed.

“Waardevolle uitbreiding van WinLed”
Taeke Meerveld, Algemeen Directeur van Winterwarm, benadrukt de voordelen van de uitbreiding van het verlichtingsassortiment van WinLed: “De verlichtingsproducten van Luminaid vormen een waardevolle toevoeging aan ons bestaande WinLed-assortiment. Wij zijn onder andere sterk in lijnverlichting voor bedrijfshallen terwijl de kracht van Luminaid vooral in het food/koelvries segment ligt. Met de samenvoeging van deze twee sterke Nederlandse merken kunnen we onze klanten een breder scala aan hoogwaardige en duurzame verlichtingsoplossingen aanbieden. De productielocatie blijft in Nederland wat de nodige flexibiliteit met zich mee brengt. Dat biedt ook voordelen voor de bestaande klantenkring van Luminaid. Het is onze intentie om de goede relatie met hen voort te zetten. ”