BKL

Investeren in ondernemen
Terug naar bedrijven overzicht
Activiteiten
Specialistische dienstverlener in mechanics en mechatronics
Cluster
Metaal/Kunststof
VADO deelneming sinds
2019 - heden
Website

BKL is een gespecialiseerde technisch dienstverlener in het ontwikkelen en bouwen van speciaal machines, (hijs- en hef)gereedschappen en transportmiddelen voor high-tech bedrijven in de optische en semicon industrieën.

Het bedrijf beschikt over een moderne en goed geoutilleerde engineering afdeling. Naast het fabriceren van de tools analyseert men de correcte, veilige inzet van het gebruik-, installatie- en onderhoudsproces. BKL is geaccrediteerd door de RvA voor het inspecteren van klantspecifieke tools. Bij het vaststellen dat het product voldoet aan de machinerichtlijn kan overgegaan worden tot het aanbrengen van een CE-markering.
BKL heeft met haar vestigingen in Nuenen, Brno (Tsjechië) en Wilton (USA) circa 60 medewerkers in dienst.

Loading ...
  • “Onze bedrijven passen goed bij elkaar. Wij zijn familiebedrijven met een vergelijkbare cultuur en we delen dezelfde waarden. We willen beide uitstekende service en hoge kwaliteit leveren aan onze klanten en we investeren continu in het vakmanschap van onze mensen. Samen met ANVIL hebben we alle mogelijkheden om gezond verder te kunnen groeien.”

    John de SmitAlgemeen directeurBKL
    image-722

Rationale investering VADO

Het specialisme van BKL is een belangrijke versterking van onze groep ANVIL Industries. In deze groep bundelen meerdere bedrijven hun kennis en ervaring in de productie van hoogwaardige mechanische componenten met hoge nauwkeurigheid. BKL fabriceert de tooling voor dezelfde high-tech klanten als die van ANVIL. De engineering capaciteiten van BKL sluiten naadloos aan bij de activiteiten van de andere bedrijven: verspanen, lassamenstellingen, plaatwerken, draadvonken, mechanische assemblage,  testen en cleanroom verpakken. Hiermee biedt Anvil Industries een one-stop-shop oplossing voor mechanische bewerkingen aan OEM’s en tier-1 bedrijven in semicon, optische en medische industrieën, food en aan diverse machinebouwers.

Voor meer informatie over BKL of één van onze andere participaties kunt u contact opnemen met VADO, Eric Liebers via e.liebers@vado.nl.

Loading ...
  • “BKL heeft door onderdeel uit te maken van Anvil Industries een sterke propositie gekregen. Door de specialisten van verschillende bedrijven te laten samenwerken is BKL beter dan voorheen in staat om “high complexity, low volume” projecten te realiseren. In de markt merken we dat onze huidige en nieuwe potentiële klanten het prettig vinden dat wij deel uitmaken van een groep, waarmee de continuïteit van BKL en het ondernemerschap geborgd is.”

    Coen AartsCommercieel DirecteurBKL
    image-716