ESG Sander uitsnede

Waardegroei realiseren in het maakbedrijf

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Waardegroei realiseren in het maakbedrijf
VADO Beheer organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor de financieel managers van haar deelnemingen om bij te praten en de onderlinge band te versterken. Tijdens de recente bijeenkomst van 2023 was het centrale thema ‘Waardegroei realiseren in het maakbedrijf’.

Wim Havekes, CFO van VADO, is enthousiast over de bijeenkomsten met alle financieel managers. “Deze bijeenkomst wordt altijd erg op prijs gesteld. Want wat is er nu leuker en leerzamer dan het bedrijf van een collega eens van binnen te zien en de laatste ontwikkelingen die er spelen met elkaar te bespreken.”

Taeke Meerveld, algemeen directeur van Winterwarm Heating Solutions, startte de bijeenkomst met een uitgebreide toelichting hoe duurzaam ondernemen een steeds prominentere rol is gaan spelen in de strategie van het bedrijf. Deze visie komt duidelijk tot uitdrukking in het nieuwe zeer duurzame pand waarin Winterwarm sinds enkele maanden huist en op de continue ontwikkeling van innovatieve hybride verwarmingssystemen.

’s-Middags volgde het bezoek aan Contour Covering Technology waarin tijdens de rondleiding de laatste investeringen in de productie werden getoond. Grote interesse hier voor de wijze waarop de aansturing van de productie en de logistiek een grotere flexibiliteit in de planning mogelijk maken.

Naast de typische financiële thema’s werd ook uitgebreid stil gestaan bij ‘duurzame waardegroei en ESG’. VADO en haar deelnemingen zijn hier volop mee bezig en aan het einde van het jaar verwachten we dat alle bedrijven van VADO de scope 1 en 2 hebben afgerond. Na de update over de uitvoering van de CO2-reductieprogramma’s, werd verder toegelicht hoe VADO in haar bestaande financiële rapportagesysteem de registratie en monitoring integreert.  Met deze centrale oplossing verwacht VADO hier een goed medium voor te hebben waardoor op één centrale plek alle belangrijke financiële en ESG-stuurinformatie beschikbaar is.