VADO Deelnemingendag Break-out sessie

VADO Deelnemingendag 2021: Focus op Innovatie en Duurzaamheid

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Innovatie en Duurzaamheid centraal op VADO Deelnemingendag 2021

Jaarlijks organiseert VADO haar Deelnemingendag om samen met het management van haar bedrijven op een interactieve en inspirerende manier bij te praten en de onderlinge samenwerking verder te versterken. Vrijwel alle VADO-bedrijven zijn goed door de Covid-crisis gekomen en inmiddels is het vizier weer op de toekomst gericht.  Er wordt intensief gewerkt aan verdere uitbreiding van de groep van bedrijven zoals recent met de overnames van Romotech en Mecal High-tech Systems.

In het middagdeel kwamen boeiende bijdragen aan bod over ‘Megatrends & Disruptie’ door Carlo van de Weijer (lid RvC VADO) en ‘Klimaatneutraal ondernemen’ door de Climate Neutral Group. Thema’s die passen bij VADO’s visie om te investeren in bedrijven en initiatieven die met hun innovatieve oplossingen een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan mens en maatschappij.

Carlo van de Weijer gaf een uitdagende presentatie waarin hij liet zien dat je high-tech oplossingen als AI en Robotics als een bedreiging kunt ervaren maar ook als een oplossing voor maatschappelijke vraagstukken als bijvoorbeeld energietransitie en logistiek. Arjen Struik, Olav Provily en Bas Ooteman introduceerden de aanpak van de Climate Neutral Group om bedrijven te helpen van ‘A naar Zero CO2’. Ook bij hen kwam de stelling op tafel dat je dit als bedrijf kan zien als een risico maar dat je het ook actief kan omarmen als een opportunity waar je als bedrijf én als individu een belangrijke bijdrage aan kan geven.

‘Megatrends & Disruptie’ door Carlo van de Weijer

‘Klimaatneutraal ondernemen’ door Bas Ooteman