Combimaster Higenic light

Overname Dutch Thermal Engineering door VADO

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Overname Dutch Thermal Engineering door VADO

Overname VADO van specialist industriële temperatuurcontrole Dutch Thermal Engineering

VADO Beheer heeft met de overname van Dutch Thermal Engineering (DTE) uit Gaanderen haar portfolio van technologiebedrijven verder uitgebreid. DTE is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. Zo levert DTE zeer robuuste (rvs) en onderhoudsarme koel- en verwarmingsapparatuur voor kritische processen in onder meer Food, Semicon en Medical. Met een wereldwijde levering van haar industriële koel-, verwarmings- en tempereermachines aan machinebouwers in diverse industrieën is DTE een vooraanstaande speler op haar gebied.

VADO is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. Haar deelnemingen zijn met name actief in de marktsegmenten hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en energie & energietransitie. Gezamenlijk beschikken deze VADO-bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau integraal te kunnen ondersteunen. Met de overname van DTE heeft VADO haar activiteiten uitgebreid in die betreffende marktsegmenten en zorgt de hoogwaardige expertise op het gebied van modulaire engineering van DTE voor een verdere uitbreiding van het totale dienstenpakket.

Voor Aart Fortanier, CEO van VADO, past DTE heel goed bij VADO. “We kennen elkaar geruime tijd omdat verschillende van onze deelnemingen al langer samenwerken met DTE. We hebben daarom deze volgende stap gezet. DTE is een gezond bedrijf, met onderscheidende kwaliteiten op het gebied van engineering en productie en bovendien is ze werkzaam in dezelfde groeimarkten als een flink aantal van onze andere deelnemingen. Dat levert mooie kansen op voor verdere samenwerking en uitbreiding van de integrale dienstverlening aan onze opdrachtgevers.”

Martin Bril, algemeen directeur van DTE, ziet veel voordelen in de samenwerking met VADO: “We hebben de afgelopen jaren een sterke en gezonde groei doorgemaakt. Ik ben blij dat we met VADO een investeerder hebben gevonden die qua cultuur en visie op ondernemen prima bij ons aansluit. Hiermee hebben we een betrouwbare en financieel sterke partner gevonden voor de verdere groei die we met DTE voor ogen hebben”.

Ook Frank Geerdink, voormalig DGA van DTE, is blij met de overname door VADO: “Bij de verkoop van je onderneming wil je het bedrijf een goed nieuw ‘thuis’ geven. We hebben dat proces heel zorgvuldig aangepakt en zijn blij dat we met VADO de ideale investeerder hebben gevonden.”

Over Dutch Thermal Engineering
Dutch Thermal Engineering (DTE), gevestigd in Gaanderen, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. DTE ontwikkelt en produceert koel-, verwarming- en tempereerinstallaties van 1 tot 2000kW.

DTE is in 1984 opgericht als handelsonderneming in luchtkanalen en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde leverancier voor OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) in diverse industrieën zoals de verpakkings- en foodindustrie, biogascentrales, grafische, kunststof- en lasindustrie, scheepvaart en offshore. DTE is sterk in klantspecifieke oplossingen waarbij robuuste kwaliteit (RVS-uitvoeringen) en speciaal maatwerk worden gevraagd en is uitgerust om die in ieder formaat en gewenst volume te produceren. DTE levert haar installaties vaak op basis van klantspecifieke kenmerken en conform eisen zoals ATEX, CSA/UL en alle verdere mogelijke richtlijnen.
Meer informatie: www.dte.eu