Lacom Budel

Video Lacom - Groei van het familiebedrijf

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

De groei van het familiebedrijf
VADO heeft een bijzondere band met familiebedrijven. Dat is ook logisch gezien haar achtergrond. Daarom begrijpen we de ondernemers goed die een betrouwbare partner zoeken voor de overname van hun (familie)bedrijf. Zij denken niet in kwartalen maar in generaties, en vervullen als werkgever vaak een belangrijke rol binnen hun regio.

Een mooi voorbeeld hiervan is Lacom Machinefabriek B.V. Algemeen directeur Driek Lammers is in 1989 met Lacom gestart en heeft het familiebedrijf in 2006 aan VADO verkocht.  Belangrijk in zijn keuze voor VADO was de waardering voor het eigene van het familiebedrijf. Ook na de verkoop bleef hij bij Lacom als algemeen directeur en ervaart hij nog steeds datzelfde familiegevoel. Hij is blijven ondernemen want in de loop van de jaren heeft hij Lacom samen met VADO uitgebouwd tot een hypermoderne allround specialist in metaalbewerkingen. Met de start van Lacom Cranes & Supplies B.V. eind 2019 heeft Lacom zich inmiddels ook ontwikkeld tot een innovatieve speler in de autolaadkranen markt.

Overnames die waarde creëren
“Als ik vandaag een overname doe waar ik geen toegevoegde waarde kan creëren, dan denk ik dat ik minder synergie kan bedrijven”, zegt Driek Lammers. “Groei mag voor ons niet het doel op zich zijn. Je moet niet willen groeien om te groeien. Je moet groeien door de juiste keuzes te maken en het bedrijf gezonder maken. Zodat we waarde creëren binnen de keten waar we met z’n allen iets aan hebben. Op het moment dat klanten zien dat het bedrijf op die manier actief is, en niet bang is om te investeren, dan geeft dat vertrouwen.

VADO investeert graag in innovatieve, technische, (familie)bedrijven
We doen dat met respect en nemen eerst uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen en te onderzoeken in hoeverre we bij elkaar passen. Hoe we dat doen? Lees er meer over in ons artikel ‘Overname van het familiebedrijf vraagt om een bijzondere aanpak’. Benieuwd wat onze bedrijven daar zelf van vinden? Luister dan naar de verhalen van onder andere Anvil Industries en Pekago Covering Technology.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bieden rondom bedrijfsovernames en investeringen in familiebedrijven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking.