Chocolade light

Orangeworks neemt B&L Chocolate over

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

Orangeworks neemt B&L Chocolate over

Orangeworks versterkt positie in voedingsindustrie met B&L Chocolate

Orangeworks, hoogwaardige specialist in het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie, heeft recent haar positie in de zoetwarensector versterkt door de overname van Böhnke & Luckau technology (B&L Chocolate). VADO feliciteert haar onderneming Orangeworks met deze mooie uitbreiding van haar producten- en dienstenportfolio.

Volgens Koen Verstegen, CEO, en Mirjam van Dijk, CCO, van Orangeworks past deze overname zeer goed bij de groeiambities van de onderneming. “Wij zijn enthousiast om de expertise en activiteiten van B&L Chocolate toe te kunnen voegen aan ons portfolio. Het sluit nauw aan bij onze visie om innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit te kunnen leveren aan onze wereldwijde klanten.

Na de overname van Tanis Food Tec door Orangeworks in 2020 hebben we gezien hoe een sterke synergie tussen bedrijven in slechts een paar jaar kan bijdragen aan een groeiend vertrouwen van onze wereldwijde klanten. Dit heeft geresulteerd in een explosieve groei van zowel Orangeworks als Tanis Food Tec. We hebben er het volste vertrouwen in dat de overname van B&L Chocolate de volgende boost zal geven aan ons groeiende bedrijf.”

Sterke internationale groei
Orangeworks is al meer dan 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie. De onderneming is afgelopen decennia uitgegroeid tot een hoogwaardige leverancier van procestechnologie voor vooraanstaande ondernemingen in de chocolade & zoetwaren industrie. Een eerdere overname vond plaats in 2020 toen Orangeworks haar branchegenoot Tanis Food Tec overnam. Tanis Food Tec heeft al 35 jaar expertise opgebouwd in het ontwikkelen van (maatwerk) oplossingen op het gebied van beluchten voor de wereldwijde zoetwaren, bakkerij, chocolade- en zuivel industrie. De combinatie van de engineering- en productiekwaliteit van Orangeworks en de proceskennis van Tanis Food Tec zorgt voor een vooraanstaande positie van beide bedrijven in hun markten.