MCB Groep

MCB neemt Belgische staaldistributeur Saey over

Investeren in ondernemen
Terug naar nieuwsarchief

MCB bereikt akkoord om aandelen staaldistributeur Saey te verwerven.
MCB en de Belgische staaldistributiegroep Saey, hebben een overeenkomst gesloten met betrekking tot de beoogde overname van Saey door MCB. De transactie zal in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Met de beoogde overname verstevigen beide bedrijven hun posities in de Benelux en Frankrijk dankzij hun geografische complementariteit, onderscheiden productaanbod en uitgebreid pakket bewerkingsmogelijkheden.

Bernard Saey, eigenaar en CEO van Saey: “MCB is een uitstekende partner om de groei- en ontwikkelingsambities van Saey te ondersteunen. Ketenoplossingen, vernieuwende concepten, digitale ontwikkeling, klantbeleving en duurzaamheid vormen een gemeenschappelijke focus. Beide organisaties zijn trots op de inzet en competenties van hun medewerkers en hechten veel waarde aan de lokale cultuur en waarden”.

Bram Schildkamp, CEO van MCB: “MCB heeft de duidelijke intentie om Saey met het huidige sterke team als een zelfstandig bedrijf binnen de MCB-familie te handhaven om zodoende de succesvolle banden met bestaande klanten en leveranciers te handhaven en verder uit te breiden. Beide partijen kijken uit naar een goede samenwerking en een vruchtbare uitwisseling van ideeën en plannen.”

VADO en MCB
MCB is in 1941 opgericht als Metaal Compagnie “Brabant” door de families Van Kempen en Van Ettro die samen met de familie Van Doorne vanaf het eerste moment aandeelhouder in MCB zijn. Sinds 2016 is Aart Fortanier, CEO VADO, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MCB.

Lees hier het volledige persbericht: www.mcb.eu/nl/news/mcb-saey